• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Fayrap'ın Temmuz Sayısı Okurla Buluştu

Fayrap'ın Temmuz Sayısı Okurla Buluştu
Popülist edebiyat dergisi Fayrap’ın yeni sayısı (74) Mustafa Nezihi Pesen’in başyazısıyla açılıyor: “Memleketimde seçim telaşesi ve onu aşan Ramazan neşvesi”. Pesen, ülkenin durmadan değişen gündemini günlük hayatın içinden yorumluyor.

Bu sayının şiirleri şöyle: Murat Küçükçifci’den “Adımda Ne Ararsan Var”, Sırrı Can Kara’dan “Tranko Buskas”, Ömer Faruk Maden’den “Nacak”, Mehmet Aycı’dan “Eğlenceli”, Sadık Koç’tan “Maden Karanlığı Görmemiş Baş”, Sinan Karadeniz’den “Kirazlı Mescit’ten Geçenler Tarihi”, Yusuf Yıkmaz’dan iki şiir ve Şifa Çavuşoğlu’ndan “Şehidin Hakkını Ödemek”.

Hüseyin Çelik “Eve dön”, Osman Akyol “Mevzu büyük” ve Esra Oruç “Gece” adlı hikayeleriyle bu sayının hikayecileri.

Devriye bölümünde Derin Tarih, Mahalle Mektebi ve Yafta dergileriyle Cevdet Karal’ın son kitabı Cesedi Nereye Gömelim değerlendiriliyor.

Eleştiri, deneme, düşünce

Elyesa Koytak, “Bir cemaat dergisi: Ot” başlıklı yazısında mevcut kültür ortamındaki siyasi ve ideolojik ayrışmaları bir dergi üzerinden analiz ediyor.

Ömer Yalçınova, Peyami Safa’nın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu kitabı üzerinden Cumhuriyet devri romanında dinin neden, nasıl ve ne pahasına göz ardı edildiğini inceliyor.

Yunus Bilge Özdemir, Hakan Kalkan’ın Çorak Topraklar kitabına yakından bir bakış sunuyor.

Murat Küçükçifci, İslamcılık yazılarına devam ediyor. “Sihirli değnek mi, günah keçisi mi; nedir öze dönüş?” başlıklı yazıda, Meşrutiyet'tan bu yana İslamcı düşünce içinde yer bulan öze dönüş fikrini tarih tasavvuru meselesiyle beraber düşünmeyi öneriyor.

Bu haber toplam 793 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim