• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

''Fethi Ağabey Dostluğun en Duyarlı Temsilcisiydi.''

''Fethi Ağabey Dostluğun en Duyarlı Temsilcisiydi.''
Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Günleri'nde Fethi Gemuhluoğlu'nun dostluk kavramına verdiği önem ortaya kondu.

TYB İstanbul Şubesi ile İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Günleri ‘nde Selvigül şahin’in moderatörlüğünde cuma akşamı gerçekleşen oturumda Belkıs İbrahimhakkıoğlu ile Metin Eriş konuşmacı olarak katıldılar.

Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Fethi Gemuhluoğlu’nun dostluğun en duyarlı ve etkili temsilcisi olduğunu söyledi.Bizim dinimizin  tenkit değil tebliğ dini olduğunu,Fethi ağabeyin bu anlayışla insanın önemini anlatmaya çalıştığını ve kendisinin de bunun en güzel örneklerini vererek iyi insan,çalışkan insan yetiştirme gayretinde olduğunu ifade etti.Fethi Gemuhluoğlu’nun evrensel bir anlayışla tüm insanlığı kuşatan bir sevgi halesiyle dostluk kavramını yeniden canlandırma çabası içinde olduğunu ve bunu büyük ölçüde de başardığını söyleyen İbrahimhakkıoğlu,Fethi ağabeyin sevgi çemberi içinde genç insanların,çok çalışarak,memleket için faydalı insanlar olabileceğine inanıyor ve onları bu yönde yetiştirmeye gayret ediyordu,dedi.

Moderatör Selvigul Şahin konuşma aralarında Üstadın anlamlı ifadelerinden  alıntılar yaptı.Kendisinin bereketli ve hayrı kuşanmış bir ömürle  gençleri kucaklamasını, çeşmelerin  akışını  ve gümrah pınarlar  gibi nasıl insanlığı suladığına değinen Şahin, Mürsel Sönmez’ in Üstad için yazdığı şiiri okuyarak üstadın yazdığı gibi yaşadığını, yaşadığı gibi yazdığını belirtti.

Bu haber toplam 730 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim