• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Fuat Hoca’nın ‘tarih müzesi’ rekora koşuyor

Fuat Hoca’nın ‘tarih müzesi’ rekora koşuyor

2018’de kaybettiğimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin’in tırnaklarıyla kazıyarak kuruluşuna ön ayak olduğu İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi ziyaretçi rekoru kırıyor. İlk beş ayda 90 bin kişinin ziyaret ettiği müze Topkapı, Ayasofya ve Arkeoloji müzesinin ardından en çok gidilen dördüncü kültür mekanı oldu. Müzede dünya bilim tarihine de yön veren büyük İslam alimlerinin buluşlarının orjinalleri ya da aslına bire bir uygun maketleri sergileniyor...

Gülhane Parkı’nın içerisinde yer alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İslam, Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, açıldığı 2008 yılından bu yana her yıl artan ziyaretçi sayısıyla dikkati çekiyor. 2019’un Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı ilan edilmesinin ardından müzenin ziyaretçi sayısında da önemli bir artış yaşandı. Haftanın yedi günü açık olan müze, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve İstanbul Arkeoloji Müzelerinden sonra bu yılın ilk beş ayının verilerine göre yaklaşık 90 binle en çok ziyaret edilen kültür duraklarından oldu. 

Devamı: https://www.karar.com/hayat-haberleri/fuat-hocanin-tarih-muzesi-rekora-kosuyor-1256741

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim