• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Fuat Uğur: Cumartesi Anneleri evlatlarını Meral Akşener’den isteyebilir

Fuat Uğur: Cumartesi Anneleri evlatlarını Meral Akşener’den isteyebilir
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçmişte İçişleri Bakanlığı yapmış bir siyasetçi olduğunu hatırlatarak “O annelerin feryadının çözüm adresi, bir partinin kapısı değil, devletin kapısıdır. Vatandaşı bir siyasi partiden talepte bulunmak zorunda bırakmak ciddiyetsizliktir, yönetim zaafıdır" dedi.
Akşener’e hak vermemek elde değil. Geçmişte İçişleri Bakanlığı yapan bir siyasetçi olduğunu hatırlatması nedeniyle sözleri kendi açısından doğru.
Bu sayede Meral Hanım'ın bakanlık ve siyaset yaptığı dönemlerde, kuyulardan cesetlerin toplandığını, “Beyaz Toros”larda gezenlerin gece yarıları kapısına dayandığı evlerden adam kaldırdığını ve bu insanların evlerine dönemediğini, sorgularda “tamamen doğal nedenlerle” hayatlarını kaybedenlerin olduğunu, failleri bulunamayan cinayetlerle, suikastlarla birtakım Kürt iş adamlarının öldürülüp yol kenarlarına atıldığını da hatırladık. Umarım şu an ittifak yaptığı HDP’nin Eş Başkanı Pervin Buldan da hatırlayacaktır. Kocası Savaş Buldan o faili meçhullerden birinin kurbanıydı çünkü.
Sayın Akşener, İçişleri Bakanı olduğunda devlet içindeki birtakım çeteler, bizatihi kendisinin bilgisi dâhilinde bu işleri yapıyor olmalıydılar ki bugün “Vatandaş kaybolan evladını partiden değil, devletten talep eder” diyor. Akşener’in İçişleri Bakanlığı bir yıldan kısa sürdü ama bugün o dönemin faili meçhuller ve ceberut devlet dönemi olarak anılması kendisiyle birlikte aynı zihniyette olanların eseri. Ve o dönemden bugüne dek seslerini duyurmaya çalışan Cumartesi Anneleri diye bildiğimiz anneler de doğal olarak DEVLET’ten istiyorlardı evlatlarını. Çok iyi biliyorlardı ki evlatlarını katleden, cesetlerini bile vermeyen devlet, Meral Akşener’in İçişleri Bakanlığı’nı yaptığı devletti.
Dolayısıyla Meral Akşener Diyarbakırlı Anaların dramını ve evlatlarının durumunu kendi dönemiyle özdeşleştirerek hedef saptırıyor. Akşener Diyarbakırlı anaların evlatlarını DEVLET’in değil PKK’nın kaçırdığını, HDP’nin de bu işe “Aracı Kurum” olarak taşeronluk yaptığını bilmiyor mu sizce? Nedim Şener’in deyimiyle PKK’nın ofis açamayacağı için HDP’yi kullandığından habersiz mi? Tabii ki değil. Tüm analar çocuklarının HDP il binasından kaçırıldıklarını söylüyor. Dolayısıyla da bu "aracı kurum” vasıtasıyla çocuklarını PKK’dan istiyorlar.
Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim