• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Gaziantep kültür ve edebiyatta öncü bir misyon yüklenecek

Gaziantep kültür ve edebiyatta öncü  bir misyon yüklenecek
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TYB Gaziantep Şubesini ziyaret etti.

2018 yılında Gaziantep'te yapılacak kültür ve sanatsal faaliyetlerinin  görüşüldüğü ziyarete, TYB Onursal Başkanı Dr. Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ  ve TYB Vakfı 2.Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz’da bulundu.

TYB Başkanı Arıcan ziyarette yaptığı konuşmada, TYB’nin kuruluşunun 40.yılı dolayısıyla yurt içinde ve yurt dışında önemli kültür sanat faaliyetlerini düzenleyeceklerini belitti.

Konuşmasında, kültür medeniyet ilişkisine de değinen Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Yazarlar Birliği olarak biz kültürün her alanında, edebiyatta, fikirde, sanatta nacizde olsa mütevazi de olsa önemli faaliyetler yürütüyoruz. Umarız buda geleceğimiz adına medeniyetin bir gün konuşulduğu günlerde farkına varacaklardır diye düşünüyorum. Bu minvalde bir kültür hazinesi olan Gaziantep’te geleceğimiz için önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.”

Ziyarette konuşan TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan’da, Gaziantep'ten olmaktan büyük bir keyif aldığını belirterek, “Her alanda adından söz ettiren Gaziantep’in kültür, sanat ve edebiyatta da öncü bir misyon yükleyeceğine  inanıyorum. TYB olarak Türkiye'nin her ilinde bununla ilgili yapılan çalışmalara destek olmak için varız. Bugün Gaziantep TYB'yi ziyaret ederek hem hayırlı olsun temennisinde bulunduk hem de 2018 ve 2019 yıllarında Gaziantep'te neler yapabilirizi konuştuk" dedi.

TYB Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Yıldız’da yaptığı konuşmada, “TYB Genel merkez yöneticilerini şehrimizde, şubemizde görmek bizi mutlu etti. Burada şubemizi yeni açtık ama hızlı bir şekilde faaliyetlerimize başlamış bulunuyoruz. Gaziantep kültürel anlamda medeniyetimizin en önemli merkezlerinden biridir. Bu medeniyeti gelecek kuşaklara aktarmakla elbette bizler sorumluyuz. Çok nitelikli bir kadromuz var. Bu kadronun Gaziantep’in geleceğine önemli hizmetler yapacağına inanıyorum.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köker, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve  Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, TYB yöneticileri ile akşam yemeğinde bir araya gelerek Gaziantep’te yapılacak kültür sanat faaliyetleri hakkında genel bir değerlendirmede bulundular.

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim