• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Gazze'nin boğazındaki düğüm: Rezzan hemşire

Gazze'nin boğazındaki düğüm: Rezzan hemşire
Kana bulanan beyaz önlüğü içindeki cansız bedeniyle Gazze'nin boğazında düğüm olan Rezzan hemşire, Gazze sınırındaki gösterilerde yaralılara ilk yardım ulaştırmak için insan üstü çaba gösteriyordu.

İsrail askerlerinin son kurbanı olan "yardım meleği" lakaplı 21 yaşındaki gönüllü hemşire Rezzan en-Neccar'ın annesi, kızının üstündeki beyaz önlüğe rağmen "taammüden" yani kasıtlı olarak hedef alındığı söylüyor.

Abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen barışçıl gösterilerde İsrail askerlerinin son kurbanı olan "yardım meleği" lakaplı 21 yaşındaki gönüllü hemşire Rezzan en-Neccar'ın annesi Sabrin en-Neccar, kızının öldürülmeyi hak edecek bir suç işlemediğini belirterek "Bakın, kızımın silahı işte bu beyaz yelek" dedi.

Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında yaralılara ilk yardım ulaştırmak için 30 Mart'tan bu yana her gün sınıra koşan Rezzan hemşire, gösterilerin 10. haftası olan geçen cuma günü üzerindeki beyaz önlüğe rağmen İsrail askerlerinin kurşunlarıyla şehit edildi.

Rezzan'ın annesi Sabrin en-Neccar (45), kızının eve dönemediği o gece sabaha kadar uyuyamadığını, tüm gece kızına ait kanlı beyaz yeleğine sarılıp ağladığını anlattı.

Devamı: http://www.fikriyat.com/dunya/2018/06/05/gazzenin-bogazindaki-dugum-rezzan-hemsire

Bu haber toplam 801 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim