• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Genç Dergisinin Şubat Sayısı Çıktı

Genç Dergisinin Şubat Sayısı Çıktı

Genç dergisi Şubat sayısı için kendini şöyle tanıtıyor:

Bu ay kapağımıza yazar-oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu’nu taşıdık. ‘’Lütfen Tahsin Paşa Olun’’ diyor Yenişehirlioğlu. Dergide derinlemesine, çok güzel bir röportaj bekliyor bizleri.

Mim Kemâl Öke, Mehmet Akif Ersoy, Dursun Gürlek, Hassanatul Azni ve İsmail E. Erünsal röportajları da bu ay GENÇ’te.

Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Lütfi Arslan Yeni Dönemin Şifreleri başlıklı yazısından sesleniyor: ‘’Teknoloji artık hayatı kolaylaştıran bir araç değil, aksine insanoğlunu kendi sınırsız ve amaçsız gelişimi karşısında büyülemiş bir puttur. Ümit, korku ve sevginin sadece kendisine hasredilmesini isteyen bu puta karşı kalbimiz tek sığınağımızdır. Kalbin merkezde olduğu bir hayat tarzı bizi teknoloji putuna karşı koruyacak yegâne yoldur.’’

Editörden yazısında Süleyman Ragıp Yazıcılar Sosyal Deneyde Değil, Sonsuzluk Yolculuğundayız diyor: ‘’İnanıyorum ki herhangi bir sosyal deney vesilesiyle “yüz kızartacak bir davranışta bulunup sonrasında pişman olmayı” dahi istemeyen ve bu konuda teyakkuzda olan bizler, sonsuzluk yolculuğunda mağdur olmayı, mahcup olmayı asla istemeyiz. Öyleyse birbirimize şu üç şeyi sürekli hatırlatalım...’’

Bu ay şovenizm incelemesini okuyabileceksiniz dergimizde, Şovenizm: Hangimiz Üstün Tartışmayalım İstersenModern ötekileştirme kendine tehdit olarak gördüğünü yabancılaştırıyor, hedef gösteriyor, düşmana dönüştürüyor ve nihayet yok ediyor. Yeniden tırmanışa geçen şovenizmi dosyamızda enine boyuna inceledik.

Devamı: 

Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim