• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Genç Yazarlar birimi için gençlerle bir araya gelindi.

Genç Yazarlar birimi için gençlerle bir araya gelindi.
TYB, Genç Yazarlar Birimi oluşturmak için genç yazarlarla bir araya geldi.

Toplantıda TYB Genel başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, TYB Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz ve TYB Genel Sekreteri Muhammed Enes Kala da bulundu. 

Usta-çırak ilişkisi ile gençlerin yazarlık yolunda öğrenecekleri şeylerin daha sağlıklı olacağına inandıklarını ifade eden genel başkan Musa Kazım Arıcan, bu birimin en önemli işlevlerinden birisinin de bu olacağına değindi. 

8 Ekim cumartesi günü Yazar Kahvenin açılışından sonra yapılan toplantıdan sonra, Yazar Kahveyi ve TYB'nin Mevlana salonu gibi salonlarını aktif şekilde kullanılabileceklerini ifade eden Mehmet Doğan, gençlerin kuracakları bu birimde işbirliği içinde olabileceklerini ve bağımsız kararlar alabileceklerini ifade etti. 

Genç Yazarlar Birimi'nin danışmanı olacak Enes Kala, TYB'nin bir ocak olduğunu ve bu ocakta yetişecek gençlerin bu ocağın ileride yanacak ışığının da kaynağı olacağını ifade etti. 

Genç Yazarlardan birimin oluşumda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği, neler yapılması gerektiği gibi konularda fikirler alındı. Genç Yazarlar atılacak pratik adımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu. 

Toplantıya katılan isimler şöyle: Fatmanur Akbayrak, Dilara Coşkun, Şeyhşamil Ejderha, Enes Dağ, Burak Ş. Çelik, Hülya Çelik, Hüseyin Türk, M. Sinan Karabıyık, Rabia Nur Akmaz, Uğur Öğüt, Muhammed Çiftçi, Galip Usta, Ömer Ünlü. 

dsc_0309.jpg

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim