• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Gençler Buluşması'nın Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Yasin Aktay

Gençler Buluşması'nın Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Yasin Aktay
TYB bünyesinde tertip edilen Tarkan ZENGİN yönetimindeki Gençler Buluşması’nın bu ayki konuğu Prof. Dr.
yasin-2

TYB bünyesinde tertip edilen Tarkan ZENGİN yönetimindeki Gençler Buluşması’nın bu ayki konuğu Prof. Dr. Yasin AKTAY

 

Son dönemde Türkiye’de yaşanan siyasi ve sosyal gelişmeler, bu gelişmelerin ışığında toplumumuza dair ufuk açıcı değerlendirmeler… Ortadoğu’da birbiri ardına patlak veren hâdiselerin uluslararası kamuoyundaki yankıları ve meydana gelen siyasi ve toplumsal kırılmalar Gençler Buluşması’nda farklı bakış açıları ile ele alınacak.

 Prof. Dr. Yasin Aktay, 24 Şubat 2011 tarihinde saat 18.30’da gerçekleştirilecek Gençler Buluşması’nda fikir dünyasının nabzını tutup sizi, düşünce labirentinin daha önce girilmemiş yollarıyla tanıştıracak.

Yasin Aktay kimdir?

1966 yılında Siirt’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Siirt’te tamamladı. ODTÜ Sosyoloji Bölümünden 1990′da lisans, 1993′te yüksek lisans ve 1997′de doktora dereceleri aldı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında da profesör unvanları almaya hak kazanan Yasin Aktay 1992 yılından beri Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi.

1993′te, Political and Intellectual Disputes on the Academisation of Religious Knowledge (Dini Bilginin Akademizasyonu Üzerine Siyasi ve Entelektüel Tartışmalar) isimli tezi vererek, yüksek Lisans Programını bitirdi.

1997′de, Body, Text, Identity: The Islamist Discourse of Authenticity in Modern Turkey (Beden, Metin, Kimlik: Modern Türkiye’de İslâmi Otantisite Söylemleri) isimli tezle bu programdan da mezun oldu. 1999 Kasım’ında Uygulamalı Sosyoloji anabilim dalında Doçent oldu. 1991′de Bryan S. Turner’dan yaptığı Max Weber ve İslâm isimli çevirisi kitap olarak yayımlandı. O zamandan bugüne değişik dergilerde yüzden fazla yazı ve İngilizce ve Arapça’dan birçok makale ve çevirileri yayımlandı.

1992′de Selçuk Üniversitesince Sosyoloji Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA)’nin 2001 yılı Doktora-Sonrası Yurtdışı araştırma bursunu kazanarak Nisan-Eylül 2001 tarihleri arasında ABD’nin Utah Eyaletinde University of Utah bünyesinde Mormonların iş Ahlakı ile Anadolu’da yeni Gelişen Burjuvazi sınıfının çalışma ahlâkları arasında karsılaştırmalı bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın birçok kısmı değişik dergilerde yayımlanmış, değişik konferanslarda sunulmuştur.

2003-2004 Öğretim yılında Amerika Birleşik Devletlerinde University of Maine’de Libra Foundation’un davetlisi olarak Sosyal Sorunlar ve Sosyal Değişim ile Orta Doğu Sosyolojisi dersleri verdi. Türkiye’nin toplumsal yapısı, uygulamalı sosyolojinin yöntem sorunları, hermenötik, beden sosyolojisi, modern ve postmodern dünyada kimlik ve farklılık politikaları, toplumsal tarih, din ve İslâm sosyolojisi ve felsefesi gibi konulara özel bir ilgisi vardır. 1992-2000 yılları arasında Vadi Yayınları Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. 1991’den beri yayımlanmakta olan Sosyal Bilimler, Düşünce ve Siyaset dergisi Tezkire’nin Genel Yayın Yönetmenliğini; 2003 yılından beri yayımlanmakta olan Sivil Toplum Dergisi’nin Eş-Editörlüğünü yürütüyor.

Ayrıca, Avrupa Günlüğü, Değerler Eğitimi Dergisi, İnsan Hakları Dergisi, Dinler Tarihi, dergilerinin yayın kurulu üyeliğini yapıyor. 2005 yılında Kurumlar Sosyolojisi Anabilim dalında Profesör olan Aktay, halen Yeni Şafak Gazetesinde de köşe yazısı yazmaktadır.

Yasin Aktay’ın türkce ve İngilizce çok sayıda yayınlanmış eseri ve tercümesi var.

 

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim