Gençler, Şairleriyle Buluştu

Gençler, Şairleriyle Buluştu
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen “Gençler, Şairleriyle Buluşuyor” projesinin ilk programı Tortum’da gerçekleştirildi

7.02.2019 tarihinde, programın sabah bölümünde Şehit Mücahit Daşdan Anadolu Lisesi’nde yazar Prof.Dr. H.Ömer Özden öğrencilerle sohbet etti ve kitaplarını imzaladı. Öğleden sonra ise, Şehit Ahmet Aktepe Lisesi’ndeki öğrenciler, ilçede bulunan gençler ve Erzurum Şubesi Gençlik Birimi üyeleri TRT Erzurum Radyosu Sunucusu Ömer Ergedik'in sunumları ile ve şairlerin okudukları şiirleri dinlediler.

 Muhammet Tahir Can, Fatma Nur Tiryaki, İslam İspirli, Feride Nurşen Çiftçi, Merve Karatepe, M.İkbal Çiftçi, Sevda Cömert ve Zeliha Tanbağa Türk Edebiyatına mal olmuş şairlerin şiirlerini seslendirdiler.

Proje Koordinatörü Yusuf Kotan yaptığı açış konuşmasında projenin amacını anlattı ve TYB hakkında bilgi verdi. Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli’de gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Özen’e teşekkür etti.

Şair Ali Köseoğlu ve İsmail Bingöl’ün kendi şiirlerini seslendirdikleri programa Belediye Başkanı Hasan Çakmak ve ilçe daire müdürleri de katıldı. Proje kapsamında öğrenci ve gençlere kitap, üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı baskılı bloknot ve kalem dağıtıldı.

Plaket takdimi ve fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.

tor2.jpgtor4.jpgtor5.jpg

Bu haber toplam 766 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim