• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Geri dönüşümden bir kütüphane doğdu

Geri dönüşümden bir kütüphane doğdu
Kocaeli Üniversitesi’nde kitap okumayı seven 15 öğrenci, geri dönüşüm malzemelerine yaptıkları sihirli dokunuşlarla bir kütüphane oluşturdular. Kütüphaneye “Geri Dönüşüm Kütüphanesi” adı verildi.

BAZEN dünyaya sadece estetik gözle bakabilmek, sanatsal üretimin esas tetikleyicisi olabiliyor. Bir heykeltraşın heykelini yapacağı şeyi önceden malzemenin içinde gördüğü söylenir. Orhan Veli’de “Asfalt Üzerine Şiirler”de şöyle diyordu: “Kırık taşlara bakıp / Işıklı bir asfaltı düşünmek / Acaba yalnız / Şairlere mi mahsus?” Sanatsal bakışa sahip kimseler dünyayı güzelleştirme emelini taşırlar.

 

İşte size estetik bakışın yeni bir yaratıma imkân verdiği güzel bir örnek: Kocaeli’de, kitap okumayı seven 15 üniversite öğrencisinin yürüttüğü proje kapsamında, geri dönüşüm atıklarından “Genç Dönüşüm Kütüphanesi” kuruldu. Kocaeli Üniversitesinden 15 öğrenci, yürüttükleri proje kapsamında kasa, palet, raf ve otomobil lastiği gibi geri dönüşüm malzemelerini topladılar ve bu atıklardan “Genç Dönüşüm Kütüphanesi” kurdular. Öğrencilerin oluşturduğu kütüphane, Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezinde hizmete girdi. Proje Koordinatörü Emine Öztürk yaptığı açıklamada, Kocaeli Üniversitesi Geri Dönüşüm Kütüphanesi gönüllü ekibi öğrencilerinin, geri dönüşüm malzemelerine yaptıkları sihirli dokunuşlarla kütüphane oluşturduklarını belirtti.

http://www.gazetevahdet.com/geri-donusumden-bir-kutuphane-dogdu-77979h.htm

Bu haber toplam 974 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim