• İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Gökhan Özcan: Faili meçhul malum fiil

Gökhan Özcan: Faili meçhul malum fiil

Kötülükle başa çıkabilmemiz için, önce bunu istememiz gerekiyor. İsteyebilmek için de önce kötülüğü cesaret ve kararlılıkla teşhis edebilmeliyiz. Kötülüğün çok bariz ve genellikle bizden uzakta ve neredeyse hep başkalarının üstünde kendini gösteren çeşitleri var. Ama bir de, kendini gizleyen, daha sinsice ifa edilen, durmadan kılık değiştirerek izini kaybettiren çeşitleri var.

Görünür olmamalarından, kendilerini iyi gizlemelerinden gizli bir hoşnutluk içindeyiz. Niye? Çünkü onlar kendilerini gizlediklerinde biz de onları daha kolay görmezden gelebiliyoruz. Bakın görmüyoruz demiyorum, görmezden gelebiliyoruz diye ifade ediyorum. Çünkü aslında görüyor ve hissediyoruz. Etrafımızı saran, içimize sızan ve zaman içinde derinliklerimize kök salmaya başlayan bütün bu küçük, kendini gözümüzde sürekli önemsizleştiren ve dolayısıyla bizi gevşeterek, tedbir almak konusunda bir irade sahibi olmamızı sürekli engelleyen bütün bu sıradan kötülüklerden aslında fevkalade haberdarız. Nefsimizin çok iyi oynadığı, kurallarını çok iyi bildiği ve numaralarını bize en iyi yedirdiği oyunlardan biri bu... 

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/gokhanozcan/faili-mechul-malum-fiil-2052331

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim