Göktan Ay: Hukuk ve İlahiyat Fak. Eğitimi’nde Neler Oluyor?

Göktan Ay: Hukuk ve İlahiyat Fak. Eğitimi’nde Neler Oluyor?
Tüm okurlarımın geçmişBağlantı Ramazan Bayramı’nı kutluyor; barış, sağlık, başarı, üretim getirmesini diliyorum. Saygılarımla.

1/ Hukuk Fakülteleri’nin yapısı:

Sn. Cumhurbaşkanı “Adalet Reformu Paketi’ni” açıkladı. Paket içinde “Hukuk Fakülteleri” ile ilgili olarak şunları dile getirdi;

“Reform belgemizin üçüncü amaç başlığı insan kaynaklarının nitelik ve niceliğinin artırmasıdır. Hukuk fakültelerinin eğitim süresi ve başarı ölçütünü yeniden belirliyoruz. Eğitim süresinin 5 yıla çıkarılması, kontenjanın azaltılması gibi düzenlemeler planlıyoruz. ÖSYM tarafından yapılacak sınavda belli puan alanlar avukatlık stajına başlayabilecek. Hakim, savcı ve noter olabilmek için de özel meslek sınavlarına girilmesi gerekecek. Devlet ve vakıf üniversitelerini kalite ekseninde otokontrole sevk etmeyi planlıyoruz. Hakim ve savcı yardımcılığı müessesinin getiriliyor olması başka bir yeniliktir. Mezun olanlar önce yardımcı olacaklar, ardından yeni bir sınavla mesleğe geçecekler. Mesleğe kabuller yardımcılar arasından yapılacak.”

Konunun, paydaşlarla, meslek örgütleriyle paylaşıldığında şüpheliyiz.. Çünkü, paylaşılsaydı, sayısı 84 olan Hukuk Fakülteleri’nin, sayısının azaltılması gündeme gelirdi. Dikkat edilirse, 206 üniversitemiz var, ama, hepsinde aynı Fakülte ve Bölümler açılıyor. Yani, yöreye konseptli, yarar getirecek, insanların-ekonominin gelişmesini sağlayacak Butik Üniversite’ye bir türlü geçemiyoruz.

Ya arkadaş; bulunduğun bölgeye ve ile göre yapılansanız, o alanlarda bir numara olsanız, onun için çalışsanız olmaz mı? Yok, başaramıyoruz.

Demek ki, YÖK’ün bu konuya neşter vurması gerek!..

Bize göre; 5 yıl meselesi, TBMM'de dikkatle ele alınmalı, çocukların bir senesi daha çalınmamalıdır. 4 yıl, doğru bir program ve müfredatla yeterlidir. Eğitimcileri, konu hakkında görüş bildirmesinde yarar vardır. Düzeltiyoruz diye, bozulan işlerimiz çok fazla!..

2/ İlahiyat Fakülteleri’nde durum..

Muhafazakar basın büyüterek haber yapıyor; Dün gece kutlanan Kadir Gecesi’nde camiler dolmuş taşmış!.. Cuma’ları da dolup taşıyor, ama o kadar, çünkü insanlar şekil/gösteriş/riya peşinde…Çünkü, evlerimizin duvarlarına güzel çantalar içinde yüksek yere astığımız Kur'an’ı, içselleştirmiyoruz.

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/3088/hukuk-ve-ilahiyat-fak-egitiminde-neler-oluyor.html

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim