• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Göktan Ay: İTÜ TMDK’nın Cazibesi ve Misyon-Vizyonda Durum!...

Göktan Ay: İTÜ TMDK’nın Cazibesi ve Misyon-Vizyonda Durum!...

Biliyorsunuz ya da haberiniz olmuştur; Milli Eğitim Bakanlığı, Türk müziği eğitimi alanında güzel sanatlar liselerinde program ve müfredat geliştirme süreçlerine destek için İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile iş birliğine gitti. Toplantılar yapılıyor.

Keşke 44 yıl sonunda; Müzik Terminoloji/Ses Sistemleri/Yeni Sistem Arayışları/Yeni Besteler kitapları/Derlemeler/CD’ler ve Türk Müziği Çalgı Metotları ya da basılmış ders notları v.b. ortaya konulmuş olsaydı.

https://www.internethaber.com/37-yilinda-itu-turk-musikisi-devlet-konservatuari-1223868y.htm

Şimdi, 44 yıldır üzerinde anlaşılamayan konular, terminolojik sorunlar nasıl anlatılacak? O da ayrı bir konu…

İTÜ TMDK Müd.Yard. iken (1996-1999) MEB ile, 60 ilde “THO Usta Öğreticilerine” yönelik bir proje imzalamıştık. Başında bulunduğum kurul “merkez” olmuş, ama, o zamanki “Konservatuar, Müzik Bölümleri, Müzik Eğitimi ABD akademisyenleri ve alan uzmanları” ile ortaklaşa yapmıştık. Başarılı da olmuştu…

“İmzalanan protokol, hayırlara vesile olsun” derken, basında yer alan bir yazı  hatırlattı ve bu konuya girdim, yazayım.

Sabah’taki haber şöyle: https://www.haberturk.com/meb-den-guzel-sanatlar-liselerinde-konservatuvar-donemi-2432629

“İTÜ KONSERVATUARI CAZİBE MERKEZİ

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, orta öğretimden lisans, yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora programlarına kadar geniş bir çerçevede eğitim veren dünyadaki ilk ve en büyük Türk müziği konservatuarı. Geleneksel müziğin yanı sıra Batı müziği eğitimi de verilen konservatuar Rusya, Almanya, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Estonya, İrlanda, Avusturya, Fransa, Yunanistan, Slovenya, Litvanya, Hollanda gibi ülkelerle yaptığı Erasmus ve ikili anlaşmalarla dünyada da yükselen bir değer ve cazibe merkezi. Konservatuvar, Avrupa'nın önemli akademilerinden biri olan CODARTS (Hollanda) World Music içinde yer alan Türk Müziği bölümünün kuruluş çalışmalarına da destek verdi.”

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/3130/itu-tmdknin-cazibesi-ve-misyon-vizyonda-durum.html

Bu haber toplam 803 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim