• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Görme Engelli Kardeşlerimiz İçin 19 Yılda 824 Kitap Okudu

Görme Engelli Kardeşlerimiz İçin 19 Yılda 824 Kitap Okudu

''Görme engelli kardeşlerimizin bulunduğu bir ortama girip de sadece bir 'merhaba' dediğimde 'hoş geldiniz Sabahat Hanım' diye karşılık veriyorlar. İlk zamanlarda 'nasıl tanıdıklarını' sorduğumda, 'nasıl tanımayız efendim, yüzlerce saat evimizde sesinizle misafir oldunuz' cevabını alınca çok şaşırıyordum.'' 1998 senesinden beri Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nin Görme Engelliler Bölümü'ne gönüllü olarak kitap seslendiren Sabahat Varol İnsel, bu kitap okuma faaliyeti hakkında Nidayi Sevim'in sorularını cevapladı.

Görme engelli kardeşlerimiz için bugüne kadar yaklaşık 824 kitap seslendirdi Sabahat Varol İnselhanımefendi. O, kendini bu hizmete adamış bir münevverimiz, müstesna bir gönül insanıdır.

Okumaktan fırsat buldukça zaman zaman yazar. Yayımlanmış iki kitabı bulunuyor. 2016 yılında “Deli Değil Veli” yazısıyla ESKADER tarafından Sanatalemi Edebiyat Yarışması’nda ödüle de layık görüldü. Lakin dediğimiz gibi o daha çok okur. Anadolu yakasında ikamet etmesine rağmen haftanın belirli günleri sabah erkenden kalkar, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’ne gelir, okumasını yapar ve tekrar evine geri döner. Yıllardan beridir bu hizmetini aksatmadan sürdürüyor.

Sabahat Hanım’ın engelli kardeşlerimiz için gösterdiği çaba, hamiyetperverlik hiçbir ödülle takdir edilemez. Kendisi bu hizmetleri hiçbir karşılık beklemeden tamamen gönüllülük esasıyla yaptığı için yapıp ettiklerinin başkaları tarafından pek bilinmesini de istemez. Ancak bu hizmetlerin, iyiliklerin bilinmesi ve çoğalması da gerekmez mi?! Röportaj talebimizi bu yönüyle değerlendirmesini rica ettik. Var olsun bizi kırmayarak sorularımızı içtenlikle cevaplamayı kabul ettiler.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/soylesi/27645/gorme-engelli-kardeslerimiz-icin-19-yilda-824-kitap-okudu

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim