• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

'Görmedi senden güzel bir cism-i âlî gözlerim'

'Görmedi senden güzel bir cism-i âlî gözlerim'
Şemâil ve Hilye: Seyyid-i Kâinât’a açılan bir kapı ve pencere… Burak Özkanlı yazdı..

Hazreti Allah’ın kâinatı yaratması, arzda bir halife arzulaması, bilinmeyi murat ettim demesi hepEfendimiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin muhabbeti ve hatırındandır. “Levlâke levlâk…” bunun zahir anahtarıdır. Batını ise Allah’ın esrarından olup, sırlara seherlerden aşina ehlullah indinde kilitli olsa gerek. Bu bahsi uzatacak takatte ve de kemalde değilim, sadede yaklaşayım.

Mevlid-i Şerif’te Süleyman Çelebi, Cenâb-ı Allah lisanından söyler ki: “Zâtıma mir’ât edindim zâtını- Bîle yazdım âdın ile âdımı”

Hazreti Allah da kelamında buyurur ki: “Allah’a ve ahiret gününe iman edip Allah’ı çokça zikredenler için Resulüllah’ta güzel örnekler vardır.” ( Ahzâb Suresi,21)

Gerek Kur’an-ı Kerim’de, gerek hadis-i kudsi ve hadis-i şeriflerde ve gerekse bu mukaddes kelamlar gölgesinde kâmil âşıklar olan evliyanın nutuklarında Efendimiz’e aşk, övgü, hürmet, teşvik bereketlendikçe bereketlenir, her dem taze manalar saçar. Hasrete çare vuslattır, göz cemal ister üstelik. E daha ne diyeyim de uzatayım erenler, kastım Şemail ve Hilye’ye temas etmek.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18863/gormedi-senden-guzel-bir-cism-i-l-gozlerim.html

Bu haber toplam 2750 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim