• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Güray Süngü: Edebiyat Bana Güven Kazandırdı

Güray Süngü: Edebiyat Bana Güven Kazandırdı

''İçinde yumruk kadar taş var ve onu ya içinde ufalayacaksın, ya da söküp dışarı atacaksın; o taşın varlığı seni sanatçı değil dertli yapar, seni sanatçı yapan o taşı ufalayabilmen ya da dışarı atabilmendir, çünkü bu, ancak eserle olur.'' Güray Süngü, yazma ve okuma üzerine Hatice Ebrar Akbulut'un sorularını cevapladı.

Güray Süngü ile yazma ve okuma üzerine genel bir söyleşi gerçekleştirdik. Aslında bir yazar, kitaplarıyla söyleyeceklerini söylemiş; dahası okuruyla söyleşeceklerini söyleşmiş demektir. Yine de bir yazarla yapılan söyleşilerin, o yazarın dünyasına biraz daha girmeye kapı açtığını düşünüyorum. Bazen öyle oluyor ki, bütün eserlerini okusak bile keşfedemeyeceğimiz, fark edemeyeceğimiz bir şeyi, yazarla yapılan söyleşide görebiliyoruz. Ya da yazar, hiçbir eserinde değinmediği bir konuyu, söyleşinin cevapları arasına serpiştirebiliyor; yeni ve başka şeyler söyleyebiliyor. Bu nedenle söyleşileri önemsiyorum. Ve yine bu nedenle “söyleşileriyle gündeme gelme” deyiminin çok da rahatsız edici bir durum olmadığını vurgulamak istiyorum. Çünkü kalemini soğutmayan bir yazarın, kendisine sorulan soru aynı olsa bile söyleyeceği yeni bir şeyler mutlaka vardır…

Raymond Chandler, kendi yazarlık tecrübesi sonucu şu üç altın kuralı geliştirmiş: “Tavsiyelere kulak asma. O âna kadar yazdıklarını kimseye gösterme, tartışma konusu etme. Herhangi bir eleştirmene asla karşılık verme.” Güray Süngü’nün yazma ve okuma deneyimi sonucu, geliştirdiği altın kuralı ya da kuralları var mıdır?

Devamı: http://www.dunyabizim.com/soylesi/27208/guray-sungu-edebiyat-bana-guven-kazandirdi

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim