• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Cami aynı zamanda ilim halkaları mekanıdır

Cami aynı zamanda ilim halkaları mekanıdır
Camilerle ilgili bir anket yapılsa herkesin vereceği cevap üç aşağı beş yukarı bellidir. Ancak caminin İslam toplumu içerisinde yeri nedir acaba? Kamil Büyüker, 'Halk Eğitiminde Cami Dersleri' kitabı etrafında yazdı..

Ben muallim olarak gönderildim”

Camide ders deyince çoğu zaman vaaz ü nasihat hatıra gelir ama camiler birer ilim tahsil mekanlarıdır, akademilerdir. Cami dersleri bahsinde çok az rastlayabildiğimiz yayınlardan bir tanesi daha okurla buluşmuş. Ancak benim için geç kalmış bir buluşma olduğu için kitabı bugün değerlendirmeyi düşündüm. Eserin ismi: Halk Eğitiminde Cami Dersleri (Şubat 2011-173 s.). İnkılab Basım Yayım arasından çıkan eserin yazarı M. Mahmud Mütevellî. Tercümede ise iki isim geçiyor: Selami Yalçın ve Zeynelabidin Yıldız.

Kitabın yazarı aslen Mısırlı Ezher mezunu ve Kuveyt Üniversitesi Şeriat Fakültesinde uzun yıllar öğretim üyeliği yapmış, ayrıca Kuveyt'in muhtelif camilerinde hatiplik görevinde bulunmuş. Yazar büyük bir olgunluk ve tecrübe ile kaleme aldığı eserini yıllarca camilerce yaptığı hizmetlerden damıtarak oluşturmuş, bu noktada hata da yaptığı durumlar olduğunu ancak Allah’ın hatalarını görüp düzeltme ve “bilmiyorum” sözünün hakikatini yaşama ve ilim için tevazu göstermesine vesile olduğunu ifade ediyor.

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/16632/cami-ayni-zamanda-ilim-halkalari-mekanidir.html

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim