• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

“Şiir her zaman şimdi’nin sanatıdır.”

“Şiir her zaman şimdi’nin sanatıdır.”
Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde 14. yılına giren, 400’ün üzerinde mezunu bulunan Yazar Okulu – Yazarlığa Hazırlama Seminerleri’nin 20. dönemi devam ediyor.

Özbahçe, şiir okuyucusunun diğer okuyuculardan bir farkına da işaret etti. Şiir haricinde mesela bir tarih alanında okuma yaparken onun yazarı ile aynı seviyede olunmayabileceğini ama şairin şiir okuyucusunu kendi ile aynı seviyede olmaya zorladığını söyledi.

Modern şiir üzerine konuşmasını sürdüren Özbahçe, 100 yıl öncesinin şiiriyle modern şiirin siyah ve beyaz kadar farklı olduğunu söyledi. “1900 öncesinde bizde hece ve aruz ölçüsü, batıda da sadece hece ölçüsü vardı ve belli kurallarla bu iş yapılıyordu. 1900 sonrasında ise artık her şiir yazan her şeyi yeni baştan oluşturdu.” dedi. Her dönemin şiirinin o dönemin sanatı olduğunu söyledi ve “Şiir her zaman şimdi’nin sanatıdır.” dedi.

Öğrencilerden gelen sorular üzerine Özbahçe edebiyat dünyasındaki eleştiri kısırlığına değindi. İnternet ortamında yapılan birçok tartışmanın gerçek bir tartışma olmadığını söyledi, hem şiire hem de diğer edebi türlere verdiği zararı aktardı.

Bu haber toplam 4486 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim