• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Moğolistan roman yazarından TYB'i ziyaret

Moğolistan roman yazarından TYB'i ziyaret
Moğolistan roman yazarı Galson Chinaq, Moğolsitan Konsolosu Enkhbayar Gagaa ve basın danışmanları Tuğrul Sarıtaş Türkiye Yazarlar Birliği'ne ziyarette bulundular. Ziyarette Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Şeref Başkanı D.

DSCF5629Moğolistan roman yazarı Galson Chinaq, Moğolsitan Konsolosu Enkhbayar Gagaa ve basın danışmanları Tuğrul Sarıtaş Türkiye Yazarlar Birliği'ne ziyarette bulundular. 

Ziyarette Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Baş Danışman İbrahim Ulvi Yavuz ve Başkan Yardımcısı Ferhat Koç bulundular. 

Moğolistanın ünlü yazarı Chinaq eğitimini Almanya'da tamamladı ve 34 adet Almanca eser yazdı. Bu eserler bir çok dile de çevrildi. Şiir, roman ve hikaye yazarı Chinaq TYB'i ziyaretinde eserlerini 60'a çıkarmak, ülkesini ağaçlandırmak ve orman sayısını artırmak gibi hedeflerden sçz etti. Ve "Geliniz hep birlikte eski atalarımızın bozkrılarını yeşertelim" dedi. 

Bu haber toplam 795 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim