• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Atilla Yayla'dan:Anayasa Mahkemesi'ne iki teşekkür

Atilla Yayla'dan:Anayasa Mahkemesi'ne iki teşekkür
28 Şubat sürecinin karanlık günlerinde, üniversite öğrencisi ve kamu görevlisi kadınlara dayatılan başörtüsü (veya türban, ne derseniz deyin!) yasağı üzerine yazılar kaleme aldım.
atillayayla

28 Şubat sürecinin karanlık günlerinde, üniversite öğrencisi ve kamu görevlisi kadınlara dayatılan başörtüsü (veya türban, ne derseniz deyin!) yasağı üzerine yazılar kaleme aldım. Televizyonlarda birçok tartışma programına katıldım. Neredeyse söylenmedik söz bırakmadım. Sadece yasakçıların tezlerini çürütmekle kalmadım; yasaklarla ilgili olarak, özgürlük, din özgürlüğü, demokrasi açısından yorumlar ve değerlendirmeler yaptım. İlgili arşivin zenginliği, eminim, bu söylediklerimi doğrulayacaktır.

O günlerde dile getirdiğim kimi görüşler yasağı savunan ve yasağın uygulanmasında aktif rol üstlenen bazı muhataplarım tarafından ya tepkiyle karşılandı ya da anlaşılmadı. Ben de, tezlerimi tekrar tekrar açıklamaya ilâveten, zamanın beni doğrulayacağını söyledim. Haklı çıktım. Yakınlarda Anayasa Mahkemesi tarafından verilen başörtüsüyle ilgili bir karar bir bakıma tezlerimin doğruluğunu tescilledi.

Yazının devamı için: http://yenisafak.com.tr/yazarlar/atillayayla/anayasa-mahkemesine-iki-tesekkur/54956

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim