• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Halkından önce acıkan, halkından sonra doyan

Halkından önce acıkan, halkından sonra doyan
Nasayihü'l-Vüzera: Devlet Adamlarına Nasihatler adlı kitap geçtğimiz aylarda Hece Yayınları arasından okuyucuları ile buluştu. Defterdar Sarı Mehmet Paşa tarafından kaleme alınan eseri, Dr. Yaşar Aydemir ve Dr.
sadrazam-1
Nasayihü'l-Vüzera: Devlet Adamlarına Nasihatler adlı kitap geçtğimiz aylarda Hece Yayınları arasından okuyucuları ile buluştu. Defterdar Sarı Mehmet Paşa tarafından kaleme alınan eseri, Dr. Yaşar Aydemir ve Dr. Güray Kırpık hazırlamış. Şakir Gönülce yazdı.

 

Nasayihü'l-VüzeraDevlet Adamlarına Nasihatler adlı kitap geçtğimiz aylarda Hece Yayınları arasından okuyucuları ile buluştu. Defterdar Sarı Mehmet Paşa tarafından kaleme alınan eseri, Dr. Yaşar Aydemir ve Dr. Güray Kırpıkhazırlamış.

Defterdar Sarı Mehmet Paşa, 1655 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Devletin çeşitli kademelerinde görev alarak defterdarlık görevine kadar yükseldi. O dönem Osmanlı tarihine dair yazılan eserlerin okundukça yazarlarının hayırla yâd edilmesi, yazarı bir eser ortaya koyma noktasında harekete geçirdi. Bu eseri kaleme alarak ileride hem hayırla yâd edilmeyi hem de bu yüzden sevap kazanmayı umuyordu. Nitekim de öyle oldu. Bu kitap birçok defalar yayın hayatına kazandırılarak hem yazarın hatırlanmasına vesile olmuş hem de ta o günlerden günümüze ışık tutmuştur. Kitap dokuz kısa bölümden oluşuyor. Nasihatname, ayrıca siyasetname de diyebileceğimiz bu kitapta yazar, görüşlerini ayetler ve hadisler ile destekleyerek farklı ve güzel bir çalışma örneği ortaya koymuş. Yaşanan olaylara karşı hukuka uygunluk anlayışı ile yaklaşılması gerektiğinin belirtilmesi ise kitabın en dikkat çeken satırları arasında.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17883/halkindan-once-acikan-halkindan-sonra-doyan.html

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim