• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Tulu Gümüştekin'den: Türkiye sınırı sorundu değil mi?

Tulu Gümüştekin'den: Türkiye sınırı sorundu değil mi?
Dün Suriye sınırımıza bir anda dört bin mülteci dayandı.

tulugumustekin12Dün Suriye sınırımıza bir anda dört bin mülteci dayandı. Çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan bu büyük kalabalık, Kobani kasabasına IŞİD saldırısı sonrası evlerini, barklarını terk ederek kendilerini Türkiye sınırına attılar. Bu ilk dalga sığınmacıları Kobani'den kaçan, tümüyle Kürt olan daha büyük sayıda sivilin takip etmesi de bekleniyor.
Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, ilk adımda sınırın öbür tarafına geçerek insani yardım altyapısı kurmaya çalıştılar. Ancak IŞİD saldırısından son derece korkmuş bu insanların hiçbiri, Suriye'de kalmak istemiyor, Türkiye'ye ve onun sağladığı güvenliğe sığınmak istiyorlardı. Bunun üzerine, Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu'nun bizzat yaptığı açıklama sonrasında, güvenlik güçlerinin kontrolünde sığınmacılar Türkiye sınırları içine alınmaya başladı. Başbakan, açıklamasında ayrıca gelebilecek diğer sığınmacıların da Türkiye'de misafir edileceklerini söyledi. Bu açıklamalar yapılırken, canlı yayında sığınanlar, arka planda köylerine ve kasabalarına bakarak, duyulan patlama ve çatışma seslerinden geride kalanlara neler olduğunu anlamaya çalışıyorlardı.

 

Yazının devamı için: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/gumustekin/2014/09/20/turkiye-siniri-sorundu-degil-mi

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim