• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Mahmut Övür'den: Kobani'yi okuyamayan PKK siyaseti

Mahmut Övür'den: Kobani'yi okuyamayan PKK siyaseti
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki mülteci kamplarına ve Kobani sınırına giderken, evinde mültecileri ağırlayan bir Urfalı şöyle diyordu: "Türkiye olarak binlerce Kürt kardeşimizi kamplarda değil evlerde ağırlıyoruz.

mahmutovur1Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki mülteci kamplarına ve Kobani sınırına giderken, evinde mültecileri ağırlayan bir Urfalı şöyle diyordu:
"Türkiye olarak binlerce Kürt kardeşimizi kamplarda değil evlerde ağırlıyoruz. Gelenler arasında PYD yöneticileri bile var. Buna rağmen HDP'lilerin sınırda gerginlik çıkarmasına inanamıyorum."
Vatandaşın satır arasında söylediği "Gelenler arasında PYD yöneticileri de var" sözü ilginçti. Sözü tekrarlayıp soruyorum: "Devlet bunu biliyor mu?" Cevabı kısa oluyor: "Tabii ki biliyor..."
Bu bilgi ne kadar doğru bilmiyorum ama Türkiye'nin kapılarını 150 bini aşkın Rojava'dan gelen Kürde açtığı, 300 YPG militanını tedavi ettiği biliniyor. Buna karşı, PKK-HDP hattı, hâlâ "Türkiye IŞİD'i destekliyor" diyerek akıl almaz bir düşmanlık siyaseti izliyor.

 

Yazının devamı için: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ovur/2014/09/30/kobaniyi-okuyamayan-pkk-siyaseti

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim