• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Şehri şehir yapan iktisadi hayatın düzenidir

Şehri şehir yapan iktisadi hayatın düzenidir
Meslekler ehlinin elinde ise, iktisadi hayat da güven veren şekilde ve ahlak üzere yürüyorsa o şehir gül bahçesine döner. Cihad Meriç yazdı..   Bir Ahilik haftasının daha sonuna geldik.
safranbolu-arasta-carsisi
Meslekler ehlinin elinde ise, iktisadi hayat da güven veren şekilde ve ahlak üzere yürüyorsa o şehir gül bahçesine döner. Cihad Meriç yazdı..

 

Bir Ahilik haftasının daha sonuna geldik. Kutlamalar yapıldı, şed kuşanma törenleri yapıldı. Ahilik kültürüne gönül vermiş bir kaç iyi adam etkinliklere öncülük etti. Kurumsal olarak İstanbul Ticaret Odası'na, Ahilik Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı'na ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

 

Ahilik geleneğine gönül vermiş biri olarak, içinde “ahilik” kelimesi geçen her şey dikkatimi çekiyor. Nasip oldu, Ahilik Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı'nın İTO'nun desteğiyle düzenlediği Ahilik haftası etkinliklerinin sonuncusuna katıldım. Güzel bir kaç musiki eseri dinledik, Mısır Çarşısı'nda yürüyerek dua noktasında ahi duası yaptık. Ahi babamızı dinledik, şed kuşanma merasimini izledik. En son ahi helvası ve şerbeti etkinliğin lezzeti oldu. Ahiler çarşısını da unutmamak gerekir; taş baskı, hat, ebru, dericilik atölyeleri geleneğin altını çizmesi açısından ayrıca önemli.

 

Cuma günü işletme koordinatörlük günüm. Önce işletmeleri ziyaret ettim, staj gören öğrencilerimizin durumunu izledim. Sonra ahilik törenine gelince birden kafamda gündüz çalışan, akşam ahi evinde ders yapan talebeler ve muallim ahiler canlandı. Şimdi neden olmasın. Bu değer bizim ve zamanın şartlarıyla tekrar yaşanabilir ki ben yaşadığımı hissettim.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18118/sehri-sehir-yapan-iktisadi-hayatin-duzenidir.html

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim