• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Taha Özhan'dan: Çözüm Süreci ve İslamofobi

Taha Özhan'dan: Çözüm Süreci ve İslamofobi
İslamofobi’nin kaynakları ve dinamikleri çok çeşitli, tarihsel oluşumu ise uzun ve karmaşık olmakla beraber, kabaca iki türünden bahsetmek mümkün. Birincisi, Müslümanların azınlık olarak yaşadığı ülkelerde görünen İslamofobi.
tahaozkan1

İslamofobi’nin kaynakları ve dinamikleri çok çeşitli, tarihsel oluşumu ise uzun ve karmaşık olmakla beraber, kabaca iki türünden bahsetmek mümkün. Birincisi, Müslümanların azınlık olarak yaşadığı ülkelerde görünen İslamofobi. Bu türün, Batılı medya manipülasyonu ve köpürtmesinden dolayı en yaygın ve en etkin olduğu farz edilir. İkincisi ise Müslüman ülkelerdeki İslamofobi’dir. Bu tür, İslam-dışı toplumlardaki İslamofobi’ye göre daha karmaşıktır.

İslamofobi’nin Çözüm Süreci’yle nasıl bir alakası olabilir? Kobani marifetiyle somut bir şekilde açığa çıkan, Arap isyanlarıyla seslendirilen ve AK Parti iktidarıyla birlikte ise utangaç bir şekilde hissettirilmeye çalışılan tepkinin koordinatları, İslamofobi’nin de tartışmaya dâhil edilmesini mümkün kılmaktadır.

 

Yazının devamım için:  http://haber.stargazete.com/yazar/cozum-sureci-ve-islamofobi/yazi-954532

Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim