• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Çocuklar duyunca muzipçe gülümsüyor!

Çocuklar duyunca muzipçe gülümsüyor!
Son kitabı Anne Babanızı Nasıl Eğitirsiniz’i, en küçük dunyabizim habercilerimiz İbrahim Taha ve Elif Rana Gültekin yazarı Bülent Ata ile konuştular.
ocuk
Son kitabı Anne Babanızı Nasıl Eğitirsiniz’i, en küçük dunyabizim habercilerimiz İbrahim Taha ve Elif Rana Gültekin yazarı Bülent Ata ile konuştular.

 

Geçtiğimiz haftalarda Bülent Ata’nın ilginç bir kitabı çıktı: Anne Babanızı Nasıl Eğitirsiniz. Çocuk eğitimi ile ilgili anne ve babalara yönelik kitaplara alışkın olan bizler için meseleye tersinden bakmak ilgi çekici idi. Genç Okur Yayınları'ndan çıkan bu kitapla ilgili yazarı ile röportaj yapalım dedik ama yetişkinler arası konuşmak yerine bu röportajı çocukların yapmasının daha tatlı olacağını düşündük.Asım Gültekin ve çocukları 10.5 yaşındaki* İbrahim Taha ile 8 yaşındaki Elif Rana sorular hazırladılar, yazarla buluştular, konuştular.

 

Asım: Neden çocukların anne ve babalarını eğitebileceğini düşünmeye başladınız? Herhangi bir olay üzerine mi? Yoksa olayların birikmesi üzerine mi?

Anne ve babaların, öğretmenlerin çocukları eğitmesi üzerine pek çok kitap çalışması var. Biz de dedik ki, aslında eğitilmesi gerekenler ve buna -itiraf etmeseler de- en çok ihtiyacı olanlar bizzat eğitmenlerin, anne babaların kendisi. Peki onları kim eğitecek? Tabi ki akıl küpü, hayal dünyası zengin çocuklar.

 

Rana: Anne babaların eğitilebileceğine inanıyor musunuz? Fazla yaşlanmış değiller mi eğitilmek için?

Eğitim yaşla ilgili bir şey değil. Aslında “eksiklik duyulan bir konuda o eksikliğin tamamlanmaya çalışılması” diye düşünebiliriz eğitimi. Anne ve babalar da ilgi ve sevgi ile pek çok şeyi öğrenebilirler.

 

Taha: Siz bir baba olduğunuz halde neden böyle bir ismi tercih ettiniz?

Eğitime benim de ihtiyacım olduğunu kabul ediyorum ve kitapta bahsedilen bu eğitime katılmaya gönüllüyüm.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18342/cocuklar-duyunca-muzipce-gulumsuyor.html

Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim