• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Osman Akkuşak'tan: bir hatip

Osman Akkuşak'tan: bir hatip
geçen hafta necip fazıl ödülleri merasiminde cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın yaptığı konuşma takriben ve tahminen bir saat sürmüştür..

osman_akkusakgeçen hafta necip fazıl ödülleri merasiminde cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın yaptığı konuşma takriben ve tahminen bir saat sürmüştür.. seçkin bir aydın, bürokrat, işadamı, siyasetçi, gazeteci, akademisyen, idareci ve edebiyatçı kitlesi önünde irticâlen yaptığı konuşmayı nefesimiz ve dikkatimiz kesilmeden dinledik.. necib fazıl’la dostluklarını ve ona ait bazı hatıralarını anlattı.. üstad’ın halk üzerindeki etkilerini ve sosyal konjonktürdeki rollerini bütün tafsilatıyle dile getirdi.. konuşması yağ gibi aktı durdu.. güzel cümleler sarfetti.. dinleyenleri âdetâ büyüledi..

*

bendeniz, dil sevdalısı, hitâbet meraklısı bir adamım.. bu yaşa gelinceye kadar kimleri dinlemedim ki... hamdullah suphi tanrıöver’den, osman bölükbaşı’dan tutunuz da ismail hakkı baltacıoğlu, ismail hâmi danişment, a. menderes, samet ağaoğlu, faik ahmet barutçu, celâl yardımcı, mümtaz turhan, ziyaeddin fahri fındıkoğlu, arif nihat asya, necib fazıl kısakürek, nihad sami banarlı, tahsin demiray, abdülkadir karahan, enver ziya karal, âdem irim, fethi gemuhluoğlu, yılmaz karakoyunlu, can kıraç, ismail kahraman, bülent arınç, turan yazgan, necmeddin hacıeminoğlu, mehmet kaplan, erol güngör, süleyman yalçın, şerafettin yılmaz, ali poyrazoğlu, ahmet nuri yüksel, cezmi bayram, nurhan alpay, mehmet görmez... ve şu anda ismi hatırıma gelmeyen nice söz ustası...

Yazının devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/OsmanAkkusak/bir-hatip/2006138

Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim