• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Mustafa Özcan'dan: Rıbat diyarında rıbat yasağı!

Mustafa Özcan'dan: Rıbat diyarında rıbat yasağı!
Peygamber Efendimiz asırların perdesinin gerisinden bugünlere ışık tutan ifadelerinden birisini Kudüs ve civarı için sarf etmiştir. Kudüs ve çevresinin ‘ardu rıbat’ yani nöbet diyarı olduğunu ifade etmiştir.

mustafaozcan11Peygamber Efendimiz asırların perdesinin gerisinden bugünlere ışık tutan ifadelerinden birisini Kudüs ve civarı için sarf etmiştir. Kudüs ve çevresinin ‘ardu rıbat’ yani nöbet diyarı olduğunu ifade etmiştir. Bu bölgeye yönelik ker ve fer (vur-kaç) savaşlarında Müslümanlar burada iki dönem nöbette kaldılar. Haçlı Savaşları ve Siyonizm savaşları. Siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı yutma ve bunu oldu bittilerle fiiliyata geçirme emellerine karşı rıbat geleneği yeniden ihya edilmiştir.  Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda duyarlılığı artırma çabası içinde olan vakıf, adanmış insanlardan olan Raid Salah ve murabıt arkadaşları çeşitli vesilelerle susturulmaya çalışılıyor. Raid Salah geçenlerde yaptığı bir değerlendirmede kendisine yönelik fiziki suikast  girişimlerinden bahsetmiştir. Raid Salah’dan fiziki veya manevi olarak kurtulmaya çalışıyorlar. Manevi infaz ve suikast girişimlerinden birisi faaliyetlerinin önünü kesmektir. Bu anlamda şüphesiz rıbat geleneğine ket vurmak, iptal etmektir. İsrail İçişleri Bakanı Yitzhak Aharonovitch, Aksa’da rıbat faaliyetlerini yasaklı faaliyetler kapsamına almıştır. Bu yolla İsrail Mescid-i Aksa’yı savunmasız ve yalnız bırakmayı tasarlıyor. Son sıralarda Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlar ve ihlallerin artması üzerine murabıtlardan ziyade murabıtat denilen rıbatçı müslüman kadınların rolü ön plana çıkmıştı. İsrail de bunlara yönelik olarak şiddetli bir bastırma kampanyası başlattı. İsrailli polisler özellikle murabıtat/ murabıt kadınları sindirmek için orantısız güç kullanıyor.

 

Yazının devamı için: http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Ribat_diyarinda_ribat_yasagi/22456#.VHgwjDGsVyQ

Bu haber toplam 678 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim