• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Hakan Albayrak: Kiliseler yakılırken neredeydim?

Hakan Albayrak: Kiliseler yakılırken neredeydim?
Bir KARAR okuru soruyor: Sinagoglar bombalanırken, kiliseler yakılırken neredeydin? Tabii ki mazlum Yahudilerin ve Hıristiyanların yanındaydım.

İstanbul’da iki havraya bombalı saldırı düzenlendiğinde (2003), Filistin’in bazı şehirlerinde kiliseler kundaklandığında (2006), Mısır’ın İskenderiye şehrinde bir kilisenin önünde yeni yılı kutlayan Hıristiyanlar katliama uğradığında (2011), bu terörün gayrimüslimlere ve onların dinlerine zulüm olmakla kalmayıp İslam medeniyetine de zulüm olduğuna dair yazdığım yazılar arşivlerde mevcuttur.

Sözde mücahitlerin Kenya ve Tanzanya’daki kanlı saldırılarına (1998), Moro’da Avrupalı turistlerin güya İslam adına kaçırılmasına (2000), New York’ta binlerce masum sivilin çarpık bir cihad anlayışıyla katledilmesine (2001), Londra’da metro ve belediye otobüslerinin aynı anlayışla kana bulanmasına (2005), Moskova metrosunda yine o anlayışla bomba patlatılıp masum sivillerin canına kıyılmasına (2010), genel olarak “El Kaide” ve türevlerinin -“IŞİD”in, “Şebab”ın, “Boko Haram”ın- mezalimine Müslümanlık namına isyanımı ifade eden yazılarım da arşivlerde mevcuttur.

Bu yazılardan bazılarını 2013’te BÖYLE CİHAD OLMAZ – EL KAİDE VE TÜREVLERİNE REDDİYE serlevhalı bir kitapta topladım (Öncü Yayınevi); isteyen arayıp bulabilir.

O zamandan beri yazdığım benzeri yazılara ulaşmak da -internette- mümkün.

Müslümanların hukukunu gözettiğim gibi Müslüman olmayanların hukukunu da gözetiyorum, öteden beri.

Bunu gönülden yapıyorum; ama içimden gelmeseydi bile mecburen yapardım, çünkü bir topluluğa -diyelim ki Bosna’da on binlerce Müslüman’ı katleden Sırp faşistlerine yahut Filistin’in canına okuyan Siyonist işgalcilere- duydukları kinin Müslümanları adaletten saptırmaması gerektiğine dair ayet ortada. (Maide 8)

Müslüman olmayanların mabetlerini tıpkı kendi mabetlerimiz gibi dokunulmaz saymamızı gerektiren “Eğer Allah insanların bir kısmını bir kısmı ile defetmeseydi manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah’ın adı çokça anılan mescitler elbette yıkılırdı” mealindeki ilahî kelam da ortada. (Hac 40)

Devamı: https://www.karar.com/yazarlar/hakan-albayrak/kiliseler-yakilirken-neredeydim-9637

Bu haber toplam 436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim