• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakan Albayrak: Ozan Arif’in ardından

Hakan Albayrak: Ozan Arif’in ardından
Sene 1979. Almanya’dayız. Hollanda’da yaşayan Suat dayım Türkiye’den çocuklarını getirmiş. Bize misafir geldiler. Dayı oğlu Cafer Abi ile öyle tanıştık. 15 yaşındaydı; benden dört yaş büyük.

Akran olmasak da arkadaş olduk. Oturup dertleştik. Benim derdim neydi hatırlamıyorum şimdi; Cafer Abi’nin derdi Türkiye’den, bilhassa Kayseri’den, daha da bilhassa Yıldırım Beyazıt semtinden, oradaki Ülküdaşlarından (Cafer Abı hızlı Ülkücü o zamanlar) ayrı düşmüş olmaktı. Bir de Suna’sından. “Suna’nın evinin duvarına MHP yazdım, babası çok kızdı” dedi hasret dolu bir gülümsemeyle.

Hollanda’da Suna yoktu ama Ülkücüler yok değildi. Orada -Breda şehrinde- tanıştığı birkaç Ülküdaşı ile avundu Cafer Abi. Bir de, Ülkücü camianın önde gelen sanatkârlarından Ozan Arif’in bir kasetiyle…

Cafer Abi ile ikinci buluşmamız 1981’de, yine Almanya’da idi. Ozan Arif’in kasetini ilk o zaman mı dinletmişti bana? Yoksa Suna Abla ile evlenmek için Türkiye’ye geldiği 1983’te, Gebze’deki buluşmamızda mı? Neyse işte; mest oldum. Tekrar dinledik, gene mest oldum. Tekrar tekrar, mest üstüne mest.

Ben Ülkücü değildim ama bu şiirleri ve türküleri sevmek için ille de Ülkücü olmak gerekmiyordu. En çok, 12 Eylül öncesi sağ-sol çatışmalarına dair “Kan Akmaya Başladı” şiirini sevdim. Öyle ki, zihnime iyice kazıdım bu şiiri. O gün bugündür uygun ortam oluştukça -meselâ İlhami Atmaca, Eyüp Gökhan Özekin, Saim Tut, Selçuk Azmanoğlu gibi dostlarla şiir muhabbetlerinde- yüksek sesle okurum, o kasetteki girizgâhıyla beraber:

Bu konuşan ben değilim efendi, Anadolu bu. Her zerresi şehit kanıyla yoğrulmuş anavatan konuşuyor. Diyor ki:

Devamı: https://www.karar.com/yazarlar/hakan-albayrak/ozan-arifin-ardindan-9280

Bu haber toplam 537 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim