• İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Hakan Albayrak: Uygurların nüfusu ne kadar?

Hakan Albayrak: Uygurların nüfusu ne kadar?

Uluslararası Türkistanlılar Yardımlaşma Derneği (TÜKİSTANDER), Doğu Türkistan’daki toplama kampları ile alâkalı bir bildirisinde, Uyguların nüfusunu 30 milyon, Doğu Türkistan’daki Kazakların, Özbeklerin ve Kırgızların toplam nüfusunu ise 5 milyon olarak vermişti.

1 Aralık 2018 tarihli Peki Uygurlar Ne Olacak?  başlıklı yazımda bu bilgiyi -tırnak içine almadan ve kaynak belirtmeden- olduğu gibi kullandım.

Yazıya gelen bazı dostça tepkilerde bu sayıların yanlış/abartılı olduğu belirtilerek, Çin yönetiminin yaptığı nüfus sayımından çıkan sonuçlar hatırlatıldı.

***

MALUMATFURUŞ adlı internet sitesinde, “Hakan Albayrak, Çin’in Doğu Türkistan’da Uyguladığı Zulmün Boyutunu Yanlış Aktarmış” başlıklı yazıda, Uygurların nüfusu olduğundan fazla gösterildiğinde onlara uygulanan zulmün boyutunun olduğundan küçük gösterilmiş olduğuna da dikkat çekildi.

Devamı: http://www.karar.com/yazarlar/hakan-albayrak/uygurlarin-nufusu-ne-kadar-8745?utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim