• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Halep’in Türk sinemasına armağanı

Halep’in Türk sinemasına armağanı
Halep’in Türk sinemasına armağanı

Suriye'de savaş ve vahşet tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce insanın öldürüldüğü, göçe zorlandığı ve bir medeniyetin yok edildiği Suriye savaşında yıkıma uğrayan son şehir Halep. Savaştan önce 5,5 milyon nüfusuyla bölgenin en önemli merkezlerinden biri olan Halep tamamen yerle bir edilmiş durumda. Bir yandan Beşşar Esed rejiminin diğer yandan ise yabancı teröristlerin kuşatması altında bulunan Halep'te, Türkiye'nin öncülük ettiği bir tahliye süreci başladı. Tahliyelerin başladığı 15 Aralık Perşembe gününden bu yana Halep'ten 45 bin, Fua ve Kefreya'dan 2 bin kişi tahliye edildi.

Göçün ülkemize yansımaları

Suriye'den ülkemize göç eden insanları Türk vatandaşları ilk günden beri destekliyor ve Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalınmasını istemiyor. Ancak bunun yanında bu göçün ülkemizi olumsuz şekilde etkileyeceğini düşünen vatandaşlar da var. Göçün olumsuz karşılanmasının araştırmalara göre en önemli sebebi ise ekonomik kaygılar. Yalnız ülkemize göç eden Suriyelilerin geçmişte de bize farklı alanlarda büyük katkıları olmuş ve iki ülke arasında bir bağ oluşturmuştur.

 

Devamı için: http://www.yenisafak.com/hayat/halepin-turk-sinemasina-armagani-2586696

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim