• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Halil Mert'ten: Mursi misali müslüman olmak..

Halil Mert'ten: Mursi misali müslüman olmak..
Hayat, mücadele üzerine kurulmuş.En başında varlığın tamamı hayatta kalmak için mücadele ediyor. Ya insan! İnsanın mücadelesi çok daha fazla.

Hayat, mücadele üzerine kurulmuş.

En başında varlığın tamamı hayatta kalmak için mücadele ediyor. Ya insan! İnsanın mücadelesi çok daha fazla.

İnsan, en başta nefsi ile mücadele içinde. Tabii bilincinde ise. Geçinebilmek için mücadele ediyor. İnsan olmak için, insanlık için mücadele ediyor. Zalimse zulmünü, kâfirse küfrünü devam ettirmek için mücadele ediyor. Mü’minse Allah’ın rızasını kazanmak, rıza ve emir üzere yürümek için mücadele ediyor. Şeytanla ve askerleri ile mücadele ediyor.

Hayat bir Müslüman için kısaca, İman ve mücadelesi, davası, sevdası üzerine kurulmuş. Peki, bu mücadele nasıl olmalı? Cevap hazır! “Allah’ımızın emrettiği gibi ve Resulullah (SAV)’in tatbik ettiği gibi.” Hangi İslami guruba, cemaate STK’na sorsanız bu cevabı verirler. Tabii akla gelen ikinci soru? “Niye birbirinize benzemiyorsunuz?” Cevaplar; “Kur’an-ı Kerim’de okumuyor musun peygamber kıssalarını hepsi farklı metodlar uygulamış.” Eeee! “Sonra Peygamberimiz (SAV) dememiş mi, “Benim ashabım gökyüzündeki yıldızlar gibidir. Hangisine yapışsanız bana ulaşırsınız.” Başka; “Âlimlerimin ihtilafı rahmettir.” dememiş mi Peygamberimiz?”

Sosyal anlamda ve Allah Resulü (SAV)’in öğrettiği organize olunmuş mücadele anlamında meseleleri anlamaya çalışalım. Vakit namazlarında dahi bizi cemaat olmaya adeta zorlayan dinimizi düşünün. İki kişi yolda yürürken dahi biriniz Lider yönetici olsun diye hep örgütlü ve sistemli mücadeleye yönlendirilen Müslüman duruşunu düşünün. Bir de yukarıda söylenenleri.

Çelişki var gibi görünüyor değil mi? Hayır!

Peygamber kıssalarında tevhid-i bütünlük vardır. Mü’minler gerek özel hayatlarında gerek cemiyette orada yaşananlara gösterilen helal tepkileri verirler.

Sahabenin yıldızlığı çoklukla şahsi hayata dönüktür. Kaç sahabe Lider oldu, yönetici oldu? Sahabeye de ismet ve emanet sıfatlarını vermek ne kadar doğru? Dinimiz birileri tarafından hem de cahil, Kuran ve sünnet bilgisi olmayan olsa bile bunu şahsi menfaatleri ya da dış odakların emri ile sulandıranlar tarafından ne hale getirildi? Müslümanların enerjileri sürekli harcanıyor, birbiri ile kavga ettirilerek ahiretleri mahvediliyor. En kötüsü de İman, mücadele ve cihad sulandırılarak içi boşaltılıyor. Alimlerin ihtilafından kasıt ise münakaşaya dönüşmeden münazara ederek en doğrusuna istişare ederek beraber karar vermek ve tatbik etmek üzeredir. Yani İcma-i ümmetteki söz söyleme hürriyeti.. ancak çıkacak karara uyulacak.

Devamı için: http://www.milatgazetesi.com/Mursi-misali-musluman-olmak/69650#.VWAwI0-8PGc

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim