• İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Halil Mert'ten: Ortadoğu neden kan ağlar?

Halil Mert'ten: Ortadoğu neden kan ağlar?
Ortadoğu’nun “makûs tarihi” diyorlar. Nereden çıktı bu?

Neden hemen kabulleniyoruz son yüzyılın oldubittilerini? Ortadoğu Allah Resulü (SAV)’den günümüze küçük kesintiler dışında hep İslam hükümranlıkları ile birlik içinde oldu. Bu birlikte Türk hanedanlıkların büyük emeği vardır.

Ortadoğu Müslüman Türk’le huzur bulmuştur.

Emevi ve Abbasi Ordularında asker ve komutandı Türkler.

Eyyübi Hanedanlığı Kürt idi. Orada da yine ırkçılık ve kavmiyetçilik yapılmadığı için birçok Türk yönetici ve Komutan vardı.

Memluklu ise, Çerkez ve Kıpçak’larca yönetildi. Anadolu’da Baybars ismi çok yoktur. Gidin Kazakistan ve Kırgızistan’a “Beybars” ismine çokça rastlarsınız.

Arap hanedanlıklar Arapçılığı ve mezhebi ayrışmayı körüklediler. Günümüzde maalesef Araplar ile ilgili söylenen “Araplar’ın hemfikir oldukları tek şey anlaşamamalarıdır.”

Ortadoğu, önce İngilizler’in soktuğu fitnelerle birbirine düştü. Bir yandan bölgeye Irkçılığı sokarken, diğer yandan mezhepçiliği ve İtikadi fitneleri körüklediler. Bu gün Vehhabilik ve Selefiliği dikkatle gözlemleyin. Ortadoğu’da geleneksel İslamcılığın öncülüğünü Türkiye’de Milli Görüş, Arap ülkelerinde İhvan temsil ediyor. Ancak, bakın Mısır’da İhvan’ı asıl durduranlar kim? Selefiler değil mi? Peki, Sisi darbesine en büyük desteği kim verdi? Suudiler.. Sisi’nin ilk icraatları ne oldu? Filistin’in can damarı yer altı tünellerini kapatmak, İsrail ile yakınlaşmak, Mübarek denen hain ve hırsızı affederken, İhvan’ın mazlumlarını mahkum etmek.. Bu arada Ezher’de bir sürü sözde ulema ama satılmış hainlerin de Sisi’yi Peygamber ilan etmedikleri kaldı. Selefilik Mısır’da o kadar aşırı kollara ayrılmış ki, bu gün namaz kılıp Peygamberimiz (SAV)’in nübüvvetini reddeden din adamları var. Tüm bunların arka planına iyi bakınız.

Devamı için: http://www.milatgazetesi.com/Ortadogu-neden-kan-aglar/68074#.VRj7YsdGdCg

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim