• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Halime Kökçe: ‘Militan liberalizm’ ve ‘militan laiklik’ İslam düşmanlığında buluşuyor

Halime Kökçe: ‘Militan liberalizm’ ve ‘militan laiklik’ İslam düşmanlığında buluşuyor

Avrupa "aşırı liberalizm" ve "aşırı sağ" arasına sıkışmış durumda. Sadece siyasette değil, entelektüel alanda da çoraklaşmaya doğru sürükleniyor bu sıkışmışlıkla. Pek çok Avrupa ülkesinde peçe ve burka gibi örtü biçimleri yasaklandı. Konjonktürel etmenlere dayandırılan tahlilleri çok aşan bir değişim içinde Avrupa.

Fransa'da Sarkozy ve Le Pen gibi siyasetçilerin "sokakta dahi başörtüsünün yasaklanması gerektiğine" dair açıklamaları olmuştu. Aşırı sağ partinin lideri Le Pen, “Kadınları, laikliği ve yaşam tarzımızı korumak için, kanun yapıcının harekete geçmesi elzem” diyerek yasak için yasal düzenleme yapılması gerektiğini savunmuştu. Başkanlık yarışından erken çekilen Sarkozy ise tüm kamu kuruluşlarında ve okullarda başörtüsünün yasaklanmasını önermişti.

Biz 2016 yazında 15 Temmuz darbe girişimiyle meşgul iken Fransa'da 10'dan fazla belediye “Kamu düzenini bozacak, laikliğe ve görgü kurallarına aykırı kıyafetlerle denize girilemez”  kararı almış, belediye zabıtaları plajlarda burkini denilen haşemalı kadınlara para cezası kesince bundan haberimiz olmuştu.

Devamı : http://m.star.com.tr/yazar/militan-liberalizm-ve-militan-laiklik-islam-dusmanliginda-bulusuyor-yazi-1234583/

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim