• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Halime Kökçe: 'Sosyal medya zehirdir' mi dedi biri?

Halime Kökçe: 'Sosyal medya zehirdir' mi dedi biri?
Macron, göreve başladığında kendine peşin peşin verilen kredilerini müsrifçe harcadı. Siyasi bir liderlik kabiliyet ve geçmişi de olmadığı için sabun köpüğü kabilinden popülaritesi hızla söndü.
"Fransa Cumhurbaşkanı olmak zor, her 10 günde bir Erdoğan'la konuşmak zorundayım" diyerek Batı'nın şımarık seçkinlerinin, Türkiye ve İslam düşmanlarının sempatisini kazanacağını zanneden ufuksuz siyaseti de farelerin mesken tuttuğu Paris'in alt yapısı gibi koku yaymaya başladı. 
 
Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'teki G20 zirvesinde yeni başlamış olan Sarı Yelekliler isyanına dair tavizsiz konuşuyor, ne pahasına olursa olsun geri adım atmayacağını söylüyordu. Paris'e döndüğünde manzaranın baş edemeyeceği boyutlarda olduğunu fark etti. Bu sefer öyle banliyölerden yükselen "kara öfke" değildi Paris'in sokaklarını yakan. Bu yüzden de 'Parizyenler'in göçmen nefretini arkasına alıp kimseye hesap vermeden kolayca bastırmak da mümkün olmadı. 
 
*** 
 
Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve hükümet düşürme kalkışmasına dönen gösterileri 24 saat canlı yayınlayan, hendek terörünü sivil itaatsizlik eylemi olarak resmeden, FETÖ terörünü ise gazeteciler tutuklanıyor, medya susturuluyor yalanıyla haberleştiren Fransa basını, polisin orantısız şiddetini ekranlarına yansıtmaktan imtina etti. Tıpkı Almanya'daki Hamburg olayları ve benzerlerinde olduğu gibi kendi başlarına geleni sansürleyip Türkiye'deki çapulcuların vandalizmine alkış tuttular. 
 
Etme bulma dünyası diye boşuna dememişler. Demokrasi ve basın özgürlüğünü siyasi ir silah olarak kullanan Batı'nın son sevimli buluşu Macron; Sarı Yelekliler isyanında etkili olduğunu düşündüğü sosyal ağlar ve TV programlarının demokrasi için bir zehir olduğunu söyledi. Ekonomi Bakanı da Ocak 2019 itibariyle sosyal medya mecralarının vergilendireceğini duyurdu. 
Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim