• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Halit Ziya Uşaklıgil'i Neden Okuyalım?

Halit Ziya Uşaklıgil'i Neden Okuyalım?
Halit Ziya Uşaklıgil, geçtiğimiz günlerde Bahtiyar Aslan ve Ali Kurt'un konuşmacı olarak katıldığı bir toplantıda çeşitli yönleriyle ele alındı. Şakir Kurtulmuş etkinlikten notlarını aktarıyor.

Halit Ziya Uşaklıgil, roman ve öyküleriyle edebiyatımızda önemli bir yere sahip. Halit Ziya’nın en önemli eseri Mai ve Siyah adlı romanıdır. Uzun bir okuma sürecini tamamladıktan sonra bu ünlü romanını yazar. Yenilikçi düşüncelerle kaleme aldığı modern romanı Mai ve Siyah dahil olmak üzere eserlerinin tümünde eksiklikler olabileceğini belirten Uşaklıgil, asıl eserinin Mai ve Siyah’la başlayan ve Kırık Hayatlar’la devam eden bir çizgide geliştiğini söylüyor. Kırık Hayatlar’da daha sade bir dili kullanıyor ve dilde sadeleşme yönünde yeni tezler ortaya koyuyor.

Döneminde önemli eserler ortaya koymuş olan bu romancımız 20 Nisan Çarşamba günü ESKADER ve Basın İlan Kurumu’nun birlikte düzenlediği bir toplantıda çeşitli yönleriyle ele alındı. Çemberlitaş’taki Basın Müzesi’nde gerçekleşen, Cengizhan Orakçı’nın moderatörlük yaptığı etkinliğe Bahtiyar Aslan ve Ali Kurt konuşmacı olarak katıldılar.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/23881/halit-ziya-usakligili-neden-okuyalim

Bu haber toplam 770 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim