• İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Hamamönü gibi yerlere ihtiyaç var

Hamamönü gibi yerlere ihtiyaç var
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Altındağ Belediyesince turizme kazandırılan Hamamönü’nün diğer yerel yöneticilere de örnek olmasını istedi: "Ankara’da Hamamönü gibi daha fazla yerlerin olması gerekiyor.”dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye Yazarlar Birliği’nde (TYB) katıldığı bir programda “Türkiye’nin Kültür Politikaları” hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

SANAT VE KÜLTÜR ALANINDA BAYINDIRLIK KADAR İYİ DEĞİLİZ

Konuşmasına öz eleştiri yaparak başlayanBakan Yardımcısı Yayman “Bizim kalkınma, imar,bayındırlık konusundaki başarımızı maalesef sanat ve kültür alanında gösteremiyoruz. Hele ki yerli ve milli kültür konusunda daha fazla açığımız var” dedi. Yayman; kültür, sanat, sinema, estetik alanındaki açıklarımızın ülkemizde ontolojik yani varoluşsal sorunlara yol açtığını söyledi.

EKSİLİKLERİMİZ VAR

Yayman, “Gençlerimize tarih şuuru vermek, millet olma bilinci vermek ve sanatın, tarihin, kültürün, edebiyatın, siyasetin dışında bir alan olduğunu öğretebilmek ve ‘kültürün dili ayrı, siyasetin dili ayrıdır’ diyebilmek noktasında maalesef eksiklerimiz var” diyerek ülke olarak gündelik siyasi tartışmalar içerisinde günlerimizi heba ettiğimizden yakındı.

ANADOLU’NUN ZENGİNLİĞİNDEN FAYDALANMALIYIZ 

Yayman, kültür ve sanat alanında iyi başarılara imza atmamız için yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, içinde birçok hatırayı barındıran Anadolu’nun kültür zenginliğinden faydalanmamız gerektiğini belirterek,  “Bizim Anadolu’dan yükselen ışığı insanların kalbine, yüreğine, gözüne tutmamız lazım” dedi.

ÇANAKKALE’DEKİ RUH, ULUS OLMAYI SAĞLAR

Ulus inşasında kültürün önemli bir yeri olduğunu ve bir tutkal işlevi gördüğünü söyleyen Yayman,  “Aslında bizim kültür coğrafyamız siyasi coğrafyamızın ruhudur. Biz çocuklarımızı Çanakkale’ye götürdüğümüzde ulus olma bilincini çok rahat verebiliriz. Hiçbir edebiyat kitabında anlatamayacağımız yaşanmış hikayeyi anlatabiliriz” diye konuştu.

Devamı: http://www.gazetehabervaktim.com/hamamonu-gibi-yerlere-ihtiyac-var-23394h.htm

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim