• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Handan Acar Yıldız’ın “İnatçı Leke”si Konuşuldu

Handan Acar Yıldız’ın “İnatçı Leke”si Konuşuldu
Handan Acar Yıldız: “Kendimi dergilerde ifade edebildim.”

TYB Konya Şubesinin İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirdiği söyleşiye konuk olan öykü yazarı Handan Acar Yıldız, öykü kitabı olan “İnatçı Leke” üzerine, Moderatör Doç. Dr. Abdullah Harmancı’nın sorularını cevapladı.

Yoğun bir izleyici katılımının olduğu programda Handan Acar Yıldız, öncelikle bir öykü yazarı olmanın aşamalarını anlattı. Kendi yazarlık hayatından bahsetti. Edebiyat dergilerinin bu konudaki öneminin altını çizdi ve Hece dergisinde geçen editörlük tecrübelerini paylaştı.

Handan Acar Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Benim yolum önce gazetelerle kesişti. Gazetecilik okudum ve bu sebeple staj yapmam gerekti. Stajım için çeşitli gazetelere yolum düştü. Buralarda yazılar yazmaya başladım. Bu bana dili kullanmayı, dile hakim olmayı öğretti. Sonrasında edebiyat dergilerine yöneldim. Kendimi ifade edebildiğim yerler dergiler oldu.”

Programın devamında dinleyici sorularına geçildi. Çok sayıda Üniversite öğrencisinin de katıldığı Program sonunda günün anısına Handan Acar Yıldız’a Katılım Beratını veren TYB Konya Şubesi Başkan Vekili ve NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten hoca, konuşmalardan çok istifade ettiğini söyledi.

      Daha sonra yazar Handan Acar Yıldız, okurlarına kitap imzaladı. 

inatci-leke2.jpginatci-leke6.jpg

Bu haber toplam 3083 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim