• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hasan Boynukara: Kim Neyi Okur

Hasan Boynukara: Kim Neyi Okur
Açılımını biliyorsunuz. Kültür Anonim Şirketi! Sonunda Kültür ve Şirket kelimelerini da yan yana getirdik. Bir yanda park ve bahçeler, bir yanda mezarlıklar müdürlüğü bir yanda kültür ama burada mevzu başka.

Bütün illerimizde Kültür Müdürlüklerimiz ve bu müdürlüklerin arkasında koca bir kültür bakanlığımız var. Amaçları belli; her türlü kültürel faaliyeti yürütmek. Bu durumda belediyelerin bağımsız kültür müdürlükleri/şirketleri kurmalarının anlam ve önemi nedir? Belediyeler yol su elektrik imar işlerine baksa, kültür müdürlükleri de görevlerini yerine getirse daha mantıklı olmaz mı?

Bu da yetmiyormuş gibi, bir de uluslararası sempozyumlar, roman, şiir, hikâye yarışmaları düzenliyorlar. Bu işleri üniversitelerin yapması gerekmez mi? Üniversiteler de elektrik ve su işlerine mi baksınlar ya da oldu olacak üniversiteleri de belediyelere mi bağlasak?  Bu arada kültür müdürlükleri ne iş yaparlar?

Şöyle bir başlık düşünebiliyor musunuz; Londra Belediyesi Şiir Yarışması!

Ne yazık ki insanlar Kültür A.Ş’nin sadece Şirket kısmına bakıyorlar. Bir tür istihdam imkanı sağlanan ve taraftarı elde tutmanın bir yolu. 

 

Kim Neyi Okur

Roman okumak bir akide şekeri için bir çuval şeker kamışı emmektir. Şiir bala kaşık sallamaktır. Şeker kamışı kolay yetişir ama bir kavanoz bal için günler, aylar ve büyük zahmetler gerekir ve her bal,  bal değildir. Bu sınıflandırma çok acımasız görünebilir. Ama lafın tamamı aptala söylenir sözünü hatırlarsak, dozunu biraz hafifletmiş oluruz

 

Türkiye ve Bilim

 

Bilimde, bazı konularda gelişmiş ülkelerle aynı düzeyde olmakla birlikte, birçok konuda aramızda hala uçurumlar var. Eğitim öğretim düzeyi, bilimsel yayınlar, uluslararası patent sayısı, teknoloji üretimi konusunda emekleme dönemindeyiz.

Bana kalırsa Türkiye için bilim yapmak biraz lüks,  biraz fantezi,  biraz hobidir.

Çin’in ve Japonya’nın yaptığını yapmalıdır. Dünyada mevcut olanı Türkiye’de üretmek! Aslında bunun bir örneği de var; Gaziantep. Bunun ülke sathına neden yaymayalım?

Devamı: http://fikircografyasi.com/makale/kim-neyi-okur

Bu haber toplam 368 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim