• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Hasan Celal Güzel vefat etti

Hasan Celal Güzel vefat etti
Böbrek yetmezliği sebeiyle bir süredir tedavi gören eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel vefat etti.

Eski Devlet, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlarından Hasan Celal Güzel vefat etti. Denizli'de fenalaştıktan sonra ambulans uçakla gece yarısı Ankara'ya sevk edilen 73 yaşındaki Güzel, böbrek yetmezliği sebebiyle bir süredir tedavi görüyordu.

 

Hasan Celal Güzel kimdir?

1986 yılında girdiği ara seçimlerde dönemin Anavatan Partisi’nden (ANAP) Gaziantep Milletvekili seçildi, Turgut Özal hükümetinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev aldı. 1987 yılı genel seçimlerinde yeniden milletvekili seçildi. Seçimlerden sonra Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. Ayrıca 1986-1989 yılları arasında Dışişleri Bakan Vekilliği görevinde bulundu. 1989 yılında yapılan ANAP Olağanüstü Kongresi’nde parti genel başkanlığı ve başbakanlık için adaylığını koydu fakat seçilemedi. Yeniden Doğuş Partisi’ni kurdu. Siyasi hayatı sekteye uğrayan Hasan Celâl yayınladığı Yeni Türkiye dergisi ile bir çok önemli konuyu gündeme getirdi. 28 Şubattaki mücadelesiyle “Tank Hasan” olarak anıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği ile yakın ilişki içinde bulunan Güzel birçok toplantımıza katıldı, yayınladığı dergi TYB’den dergi ödülü aldı.

Merhum’a rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.

untitled-26.jpg

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim