• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Hayal Perdesinde Yunus Emre

Hayal Perdesinde  Yunus Emre
İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayal Perdesinde Yunus Emre” oyunu ile, Yunus Emre ilk defa hayal perdesine taşınıyor.

Somut olmayan kültürel mirasımız Karagöz sanatının, niteliğinin ve bu alanda icrada bulunan sanatçılarının çoğalması adına, bugüne kadar Karagöz ile anılan hayal perdesi, millî değerlerimizden Yunus Emre’yi ağırlıyor. Alpay Ekler’in yazıp oynattığı, Levent Çelik’in özgün müziğini ve canlı icrasını gerçekleştirdiği “Hayal Perdesinde Yunus Emre” oyunu, 22 Mart Cuma günü saat 20.00’de CRR’de izleyiciyle buluşacak.

 

Yazan ve Oynatan: Alpay Ekler

Özgün Müzik ve Canlı İcra: Levent Çelik

Yer: CRR Konser Salonu

Tarih: 22 Mart Cuma

Saat: 20.00

 

Hayal Perdesi Yükseliyor

Hayal perdesinin eski günlerindeki görkemine yakışır şekilde bir icra ve prodüksiyon amacıyla, Yunus Emre’nin hayatı bir drama metni olarak, karagöz sanatçısı Alpay Ekler tarafından yeniden kaleme alındı, kendi şiirleri ile bezeli bir tarihi anlatıma dönüştürüldü. Metaforik, felsefi ve soyut sahneler ve metafizik olaylar için, daha önce bestelenmemiş nefesler, Levent Çelik tarafından bu oyun için bestelendi. Osmanlı’nın, Selçukludan sancak alması; mehter gülbankları ve Anadolu’nun, o tarihlerde yaşadığı çalkantı Yunus’un, manevi tekâmül safhalarında seyirci ile buluşacak.

“Hayal Perdesinde Yunus Emre”, bir Karagöz Perdesi'nin olanakları nedir sorusuna cevap veriyor. Gösteri, özgün bestelenmiş müzikleri, Bektaşi gülbankları, Yunus Emre şiirleriyle gelenekten geleceğe bir ilk olma özelliği taşıyor. Gösteri beş metrelik dev perde ile seyirciyle buluşuyor. Oyunu yazan ve görsel tasarım ve uygulamasını yapan karagöz sanatçısı Alpay Ekler, geleneksel olarak tüm karakterleri tek başına seslendiriyor. 

 

Sorularınız için:

 

E: tybistanbul1@gmail.com │ T: 0 212 527 75 17-18

 

22mart_poster.jpg

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim