• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Hayatı yazarak yaşamak güzel

Hayatı yazarak yaşamak güzel
Yazı dünyasının önemli isimlerini ağırlayan İstanbul Edebiyat Festivali 10 yaşında. ‘Yazmak ve yaşamak’ temasından yola çıkan festivalin onur yazarı Sevinç Çokum. Festivalin tarihi 10-15 Aralık.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin işbirliğiyle geleneksel olarak her yıl düzenlenen İstanbul Edebiyat Festivali, 10 ve 15 Aralık tarihleri arasında TYB İstanbul Şubesi’nin mekânı olan Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek. “Yazmak ve Yaşamak” temasını taşıyan ve 10. yılını kutlayan festivalde altı gün boyu paneller, söyleşiler, şiir ve müzik dinletileri yer alacak. Bu yılki festivalin Onur Konuğu ise Sevinç Çokum.
 
ZENGİN VE DOLU İÇERİK
10 Aralık Pazartesi günü saat 11.00’de TYB İstanbul Şubesi’nde gerçekleşecek açılışta eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı açılış konuşması yapacak. Ardından gerçekleşecek ve TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı tarafından yönetilecek “Yazmak ve Yaşamak” başlıklı açılış oturumunda TYB Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan, yazar Beşir Ayvazoğlu, şair ve yazar Ali Ural ve yazar Mustafa Özel konuşacaklar. Festivalde Beşir Ayvazoğlu, Bahaettin Karakoç, İsmet Özel ve Kamil Eşfak Berki özel oturumlarının yanısıra onur konuğu olan Sevinç Çokum için iki oturumlu özel bir program gerçekleştirilecek. “Kültüre Adanmış Bir Ömür: D. Mehmet Doğan” belgeselinin galası da festival kapsamında yapılacak.
Bu haber toplam 594 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim