• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hayriye Ünal Edebiyat Hurafelerini Yazdı

Hayriye Ünal Edebiyat Hurafelerini Yazdı
'Başkasının Sınırlarında Şair' kitabında Hayriye Ünal, şiir üzerine düşünmek, şiir üzerine yazmak, şiir üzerine yazılan metinleri takip etmek gibi sıkı bir disipline şiirin ve şairin ihtiyacı olduğunu vurguluyor. Mustafa Uçurum yazdı.

Edebiyat, yaptığı çağrışım bakımından oldukça geniş bir mecraya seslenir. Hatta sınırları keskin çizgilerle belirlenemeyecek kadar uçsuz bucaksız mümbit bir alanın adıdır edebiyat. Öyle bir tahakküm altındadır ki bu alan, serbestlik hırkası omzunda sanıldığı anlarda bir bakmışsınız karşınıza aforizmalarla çevrili bir dar alan çıkmış.

Edebiyatçı bütün alanları zorlayandır. Sınır çizgilerini ortadan kaldırdıkça, edebiyatçı kimliği hem üzerine daha net oturur hem de gel git yapan çağrışımlarla kendisine tahayyül sınırlarını ortadan kaldıran bir alan açar.

Sadece yazar, sadece şair ya da sadece eleştirmen de olabilir edebiyatla iştigal eden kişi. Her alanda kalem oynatmak gibi ne bir lüks ne de bir zorunluluk var. Kimse çıkıp da sadece şiir yazıyor diyerek birine eleştiri götürme hakkına sahip değildir. Bu türden başlayan bir eleştiri beraberinde modern dünyanın keşmekeşini de getirir.

Bunun yanında şair, yazar, eleştirmen kimliğiyle ürünler veren kişiler; işlerini hakkıyla yaptıkları müddetçe övgüyü hak eden kalem erbapları arasında sayılabilir.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25281/hayriye-unal-edebiyat-hurafelerini-yazdi

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim