• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Her şey bir pide ile başladı

Her şey bir pide ile başladı
Adını anmak istemediğimiz ağır hastalıklar vardır. Hastaya da bakana da zordur. Gurbette daha bir zordur. Gün olur insan, yumuşak bir yatağa, sıcak bir çorbaya hasret kalır.

Kerime Yıldız \ VAHDET

1997 yılında, annem çok ağır bir ameliyat geçirdi. Cerrahpaşa Hastanesi’ni mesken tuttuk. Allah’tan, evim hastaneye yakındı. Gidip gelirken hasta refâkatçilerinin perişanlığı dikkatimi çekti. Bahçede, arabada yatanlar vardı. Bunlar, şehir dışından gelen hastaların yakınlarıydı.

Ara sıra diğer hastaları ziyâret ederdim. Küçük bir kız çocuğu dikkatimi çekti. Annesi yanında; babası dışarıdaydı. Baba, otelde kalıyormuş. Azerbaycan’dan gelmişler. Bir gün, evden bir şeyler götürdüm. Kadıncağız o kadar memnûn olmuştu ki giderken adresini bıraktı ve şöyle dedi:

“Senin çocuklar sünnet olduğunda bana haber vereceksin ve ben, oradan geleceğim.” Sâdece bir şişe süt ve çorba filan götürmüştüm. Şimdiki aklım olsa neler yapardım. Hâlâ pişmanımdır, o babayı niye evimizde ağırlamadığımıza. O günlerde, şehir dışından hastanelere gelenler için ne yapılabilir diye çok kafa yorduğumu hatırlıyorum.

MEKDAV

Ankara’ya taşındığımızda bir arkadaşım, MEKDAV’dan bahsetti. Çok duygulandım. İlk fırsatta gidip gördüm. Şimdi de size anlatmak için ziyâret ettim. Vakfın kurucularından Süleyman Arslantaş ile vakıf merkezinde sohbet ettik.

Maraş’ta doğan, ilk ve orta öğrenimini Maraş’ta tamamlayan Süleyman Bey, İzmir Hava Bakım Teknik Okulu’ndan mezun olmuş. Hava Kuvvetleri bünyesinde bir süre teknik personel olarak çalışıp kendi isteği ile emekli olmuş. 1966’dan beri Ankara’da yaşıyor. Dergi ve köşe yazarlığı yapmış. Kitap yayınlamış. Hâlâ yazmaya devam ediyor. MEKDAV’ın (Mahrumlarla Ekonomik ve Kültürel Dayanışma Vakfı) yönetim kurulu başkanlığını yürüten Süleyman Bey evli ve dört çocuk babası.

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/her-sey-bir-pide-ile-basladi-34429h.htm

Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim