• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Himmet Konur; “Mehmet Akif Ersoy’da Zaman, Mekân ve İnsan” ı Anlattı

Himmet Konur; “Mehmet Akif Ersoy’da Zaman, Mekân ve İnsan” ı Anlattı
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin organize ettiği “Geleneksel Cumartesi Kültür Sohbetleri” programı çerçevesinde 11 Mart 2017 günü Prof. Dr. Himmet Konur; “Mehmet Akif Ersoy’da Zaman, Mekân ve İnsan” ı Anlattı.

İlk gençlik yıllarından beri Safahat’ı tekrar tekrar okuduğunu ifade eden Himmet Konur; “ Ben konuşmamı iki bölüm halinde takdim etmeye çalışacağım. Birincisi kendi değerlendirmelerim, ikincisi Safahatta konumuzla ilgili geçen yerleri sizinle paylaşmaya çalışacağım, “ sözleriyle anlatıma başladı. Prof. Dr. Himmet Konur Özetle: “Bütün Safahat’ın kurgusu belli bir zaman dilimini bir bakıma gözümüzün önüne getirmek, bu zaman dilimleriyle ilgili bilincimizi canlı tutmak, diri tutmak. Bu medeniyetle uğraşmanın, dava adamı olmanın ağırlığını, hüznünü hep omuzlarında taşır, dizelerinde hissedilir.  İşte Safahat’ı okuyorsunuz mazi, hal, ati yani geçmiş ve gelecek, istikbâl… Bu kavramlar sık geçiyor. Bir de Şark ve Garp Meselesi. Niye bunlardan bahsediyor? İleride inşa edilmesini tasavvur ettiği medeniyet açısından. Geçmişten ilham alacağız, hal’i gözden geçireceğiz, gelecek için nasıl bir dünya tasavvurumuz var, bütün meselesi bu.” dedi.

Programın sonunda TYB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu adına Başkan Yardımcısı Naci Gümüş tarafından konuşmacıya teşekkür ve takdir ifadeleriyle “Katılım Belgesi” takdim edildi. 

Bu haber toplam 2159 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim