• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Hüseyin Akın: Gündelik hayat

Hüseyin Akın: Gündelik hayat

Gündelik hayat kendi müfredatını kaybetti. İçine zaaf katılmamış bir anımız yok gibi. İnsan insana iletişimin kodları allak bullak oldu. Bir ortamda içinde insan isimleri geçmeyen konuşma ararsanız bulamazsınız. Dedikodu, yalan ve malayani o kadar sıradanlaştı ki artık onlar olmadan birbirimizi anlayamıyoruz bile. Temiz suya kirli su karışır gibi konuşmaya hile, abartı, sahtelik ve samimiyetsizlik karıştı. Kimsenin sözü kimseye güven vermiyor. Modern hayat sözü doğru bir eylem için vasıta addetmiyor. Çünkü sözle eylemin arası açık.

KİTAP OKUMUYORMUŞUZ

Okuyup okumadığımıza dair her gün yeni bir istatistik haberi geliyor. Dünyada yine sonlardaymışız okumakta. Yazmayı kimse araştırmıyor. O büsbütün diplerdedir herhalde. Kitap okumadığımızdan yakınanlar arasında en çok ilgimi çeken kitapla hiç ilgisi olmayan insanlar. Bir de o kadar iştahlı ve hararetli anlatıyorlar ki kitap okumanın faziletlerini görseniz bu şahısları kütüphanelerden çıkmıyor zannedersiniz. İlginçtir, artık kitap okumaktan ziyade kitap okumanın ne denli önemli olduğunu savunmak prim yapıp takdir topluyor. Ne tuhaf milletiz kitap okumayı bile kitabına uyduruyoruz!

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1800405/huseyin-akin/gundelik-hayat

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim