• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hüseyin Akın hû dönüşü yapmaya çağırıyor

Hüseyin Akın hû dönüşü yapmaya çağırıyor
Hüseyin Akın, âdeta elinde bir değnekle kendi halinden habersiz Müslümanların tozunu silkiyor 'Hû Dönüşü'nde. Metin Erol yazdı..

Aralık ayında ne vakit bir yazı yazmaya koyulsam, Hazret-i Mevlana’yı anmadan edemiyorum. Gerçi çok şükür sair zamanlarda da anmadan edemiyoruz. Kur’an-ı Kerim’de Allah (c.c.) “Kul yâ ıbâdiyellezîne esrefû alâ enfusihim lâ taknetû min rahmetillâh (rahmetillâhi), innallâhe yagfiruz zunûbe cemîâ, innehu huvel gafûrur rahîm. (De ki: Allah şöyle buyuruyor: “Ey nefislerine uyup da sınırlarımı aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin, Allah bütün günahlarınızı bağışlar, şüphe yok ki O, çok bağışlayan ve çok acıyandır.)” buyuruyor. Buradan anlıyoruz ki; Müslüman’a düşen görevlerden biri de Allah’ın rahmetinden umudu kesmemek. Çünkü o bütün günahları bağışlayandır. Bu âyet indiği vakit Fahr-i Kâinat Efendimiz (s.a.v) “Bu âyeti dünyaya ve dünyada bulunan hiç bir şeye değişmem” buyururlar. Bu minvalde birçok zât-ı muhterem bu âyetle ilintili olarak sözler buyurmuşlar, şiirler yazmışlardır. Bunlardan en çok bilineni ise Mevlana Celaleddin-i Rûmi Hazretleri’yle bütünleşmiş ancak hakikatte kendilerine ait olmayan ve halk dilinde sloganlaşmış olan “gel, gel, ne olursan ol gel…” şeklinde başlayan sözdür. Söz her ne kadar Hazret-i Pir’e ait olmasa da doğru tercüme edildiğinde Hazret-i Pir’in fikirlerine de muhalif değildir.

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18933/huseyin-akin-h-donusu-yapmaya-cagiriyor.html

Bu haber toplam 1349 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim