Hüseyin Akın: İnsan sıcaklığı

Hüseyin Akın: İnsan sıcaklığı

Hiçbir sabah kalktığınızda bütün konuların bitmiş, mevzular tükenmiş gibi bir halet yaşadığınız oldu mu? Benim oldu. Hayatın teması tükenmiş gibi kalakalıyorsunuz. Bütün adresler siliniyor, bütün kitaplar sarp bir yokuşa dönüşüyor. İçinizde müthiş bir isteksizlik. Sanki içiniz dışınızı giyinmiş gibi. Niye böyle oluyor diye sorup duruyorsunuz bir müddet sonra. Çok geçmeden cevap siz onu aramaya kalkmaksızın yanınıza kadar geliyor: ‘İnsan sıcaklığını kaybettiğin için böylesin’. Yıllar önce Ali Göçer’in ‘Morgta Bir İnsan Sıcaklığı’ geliyor aklıma. Morg neresi mi? Şu modern hayatın her bir yanı olmasın sakın! Sabahleyin kalktığında Franz Kafka’nın Dönüşüm’deki karakteri Gregor Samsa kendimizi böceğe dönüşmüş görmüyoruz belki, ama hiçbir şeyi yerinden bir böcek kadar bile oynatamayan, değiştiremeyen hantal bir varlık olduğumuzu görünce bir bedbinlik çöküyor üstümüze. İnsan sıcaklığı samimiyetinden ve içtenliğinden başka ne ola ki? Daha fiziki ölümümüz gerçekleşmeden bedenimiz soğumaya başlıyor. İnsan bedenini buz gibi kılan şey yeni bir ‘küresel soğuma’ teşebbüsü olmasın. Yüzümüze vuran gülümsemenin bile ısısı düşük. Gözlerin görmeye yöneldiği bakışta sıcaklık yok. Sözcüklerimiz bile çakıl taşı, kafa yarıyor, göz çıkarıyor. Bir daha söylüyorum, dünyayı tatlı bir tebessüm, sıcak bir gülümseme, samimi bir bakış, içtenlikli bir duruş kurtaracak!

HALİÇ’TE EDEBİYAT BAHARI!

Eyüpsultan Belediyesi 4. Haliç Genç Edebiyat Günleri’ne hazırlanıyor. Şiir, öykü, roman ve deneme alanlarında usta, kalfa ve çırak üç kuşağı bir araya getirmenin hedeflendiği etkinlikte Rasim Özdenören, Selim İleri, Ali Ural, Mehmet Sabri Genç, Handan Acar Yıldız, Selim Sina Berk ve Yağız Gönüler gibi birçok yazar yer alacak. Bu etkinliğin bir özelliği de sene boyunca Eyüpsultan Belediyesi Yazı ve Edebiyat Akademisi’nde yetişen liseli gençlerin yeteneklerinin sergilenme imkânı bulması. 25 Nisan Çarşamba günü başlayacak olan etkinlikler 28 Nisan günü sona erecek. 28 Nisan günü ödül töreninin yanı sıra bütün katılımcıları ve misafirleri kapsayan bir boğaz gezisi de yer alacak.

Devamı: http://www.milligazete.com.tr/makale/1534513/huseyin-akin/insan-sicakligi

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim